<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny runde med oppsigelser i Microsoft

Microsoft kvitter seg med rundt 1.000 ansatte i et forsøk på å kutte kostnader.

Publisert 18. okt. 2022
Oppdatert 18. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
KUTTER I REKKENE: Microsoft-sjef Satya Nadella. Foto: Bloomberg

I midten av juli meldte Microsoft at selskapet ville slanke organisasjonen og kvitte seg med rundt én prosent av de ansatte. På det tidspunktet hadde den amerikanske IT-giganten om lag 181.000 ansatte. 

Mandag bekreftet en talsperson fra Microsoft at selskapet vil nedskalere ytterligere ettersom programvareprodusentens inntekter forventes å avta, takket være svakere salg av Windows-lisenser for PCer. Rundt 1.000 ansatte mister jobben i denne runden.

Microsoft er ikke alene i kampen om å kutte kostnader. Ifølge CNBC har store Silicon Valley-selskaper som Meta Platforms og Salesforce redusert tempoet for ansettelse i år, samtidig som Coinbase og Netflix har tydd til permitteringer.

«Som alle andre selskaper evaluerer vi våre forretningsprioriteringer med jevne mellomrom, og gjør strukturelle justeringer deretter. Vi vil fortsette å investere i virksomheten vår og ansette i viktige vekstområder i året som komme», sa en talsperson for Microsoft i et intervju med CNBC.

Microsoft vil legge frem sine kvartalstall 25. oktober. Hittil i år har aksjen falt nesten 30 prosent.