<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye resultater: 64 prosent suksessrate i kreftstudie for Nykode Therapeutics

Publisert 7. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
RESULTATER: Michael Engsig, adm. direktør i Nykode. Foto: Nykode

 

Nykode Therapeutics er mandag ute med en analyse av sin fase 2-studie med kreftvaksinen VB10.16 i kombinasjon med Roches immunterapi atezolizumab hvor 39 pasienter med livmorhalskreft deltar. Alle er pasienter som tidligere har prøvd flere kreftbehandlinger; fra én til fem behandlingslinjer.

Selskapet skriver at analysen bekrefter troen på at kreftmedisinen er konkurransedyktig og har potensial for å bedre utfallet for pasienter med avansert livmorhalskreft.

– Det øker vår selvtillit i vaksineplattformens evne til å gi klinisk relevante immunresponser, også i pasienter med tilbakevendende og metastatisk sykdom. Dataene bidrar med informasjon som vil inngå i vår kliniske strategi i takt med at vi definerer pasientpopulasjonen for den neste studien med VB10.16 i avansert livmorhalskreft, sier Michael Engsig, adm. direktør i Nykode Therapeutics.

Noen hovedfunn fra analysen:

  • Foreløpige data, som ble presentert i mai, viste en samlet responsrate på 21 prosent, inkludert to pasienter som oppnådde komplett respons og seks med delvis respons.
  • De nye dataene viser delvis eller fullstendig respons hos 30 prosent av pasientene som tidligere er behandlet med én eller to behandlingslinjer.
  • VB10.16 har en samlet sykdomskontrollrate (som betyr at tumor har sluttet å vokse eller krympet) på 64 prosent. Resultatene for pasienter med tre til fem behandlingslinjer og mange metastaser viser at kreftvaksinen også har effekt hos tungt behandlede pasienter.

Livmorhalskreft er den fjerde mest vanlige krefttypen blant kvinner globalt. Det er anslagsvis 600 000 nye tilfeller årlig, med flest diagnoser i aldergruppen 35-44 år.