<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Jeg håper at Xi ikke har mistet forstanden fullstendig

Tim Draper har hatt hell med investeringer i Kina tidligere, men nå mener han at «midtens rike» ikke lenger er et sted å investere i. 

Publisert 15. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 321 ord
LITE FRITT: Kina har forlatt det frie markedet under Xi Jinpings ledelse, mener investor Tim Draper.  Foto: Bloomberg

Tim Draper, som var en tidlig investor i både Tesla og SpaceX, sier at Kina ikke lenger er et sted å investere i og at landet har forlatt «det frie markedet».

Draper, som også var tidlig ute med å investere i den kinesiske søkemotoren Baidu, mener investorer heller burde se til Taiwan for investeringene sine. Draper selv har gjort som Buffett og investert i TSMC, verdens største chip-produsent. 

FERDIG MED KINA: Investor Tim Draper. Foto: Bloomberg

Fikk en indikasjon

– Jeg pleide å være en investor i Kina. Så fikk jeg en tidlig indikasjon på at Kina kom til å forlate det frie markedet, og jeg bestemte meg for at det ikke var et sted jeg ønsket å investere, sier Draper til Reuters uten å gå nærmere inn på hva slags indikasjon han snakker om. 

Draper, som også har et realityshow som heter «Meet the Drapers», mener Taiwan er et naturlig sted å lete etter investeringer, spesielt når Kinas økonomi sliter under de strenge covidrestriksjonene. 

Kina har gjentatte ganger sagt at at de er forpliktet til å ta imot utenlandske investorer og åpne opp. Og kinesiske beslutningstagere lovet forrige uke at vekst fortsatt er en prioritet, og at de ville fortsette med reformer.

Musk-fan

Kina har likevel økt presset mot Taiwan den senere tiden, og arrangerte militærøvelse i nærheten av øyen etter at den amerikanske Speaker i Representantenes Hus, Nancy Pelosi, besøkte Taipei, skriver Reuters. 

– Jeg håper bare at president Xi ikke har mistet forstanden fullstendig, sier Draper med henvisning til et potensielt kinesisk angrep på Taiwan.

Videre er han full av beundring for Elon Musk. Draper var tidlig inne som investor i både Tesla og SpaceX, og virker heller ikke bekymret for at Twitter skal distraherer ham for mye fra Tesla og SpaceX.

– Dette er en fyr som kan få mye gjort, og jeg er sikker på at han har funnet ut hva han er i stand til å gjøre på hvert sted. Bra for ham, sier Draper.