<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ronaldo vurderer ny klubb – kan tjene over 2,6 milliarder i året

Cristiano Ronaldo er nå verdens tredje best betalte fotballspiller, men kan bli dobbelt så godt betalt som dagens innehaver av førsteplassen hvis han drar til varmere strøk. 

Publisert 30. nov. 2022 kl. 11.34
Oppdatert 30. nov. 2022 klokken 12.04
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 271 ord
MILLIARDÆR: Portugals Cristiano Ronaldo kan mangedoble formuen raskt hvis han slår til Saudi-Arabia-budet. Foto: AP

Den spanske avisen Marca melder at tidligere Manchester United-spiller Cristiano Ronaldo er i tenkeboksen om et tilbud fra den saudiarabiske fotballklubben Al Nassr. 

Selv om det ikke er de store sportslige oppsidene ved å dra til Saudi-Arabia vil Ronaldo kunne pynte på bankutskriften. Ryktene sier nemlig at Al Nassr er villig til å tilby Ronaldo en årslønn på elleville 200 millioner euro – nesten 2,1 milliarder kroner, ifølge den spanske avisen og også CBS Sports har omtalt saken tidligere. 

Det har også vært snakk om at spisslegenden vurderer den amerikanske toppdivisjonen MLS, men ingen lag verken her eller i Europa kan matche Al Nassrs tilbud. 

Verdens best betalte

Dersom den portugisiske angrepsspilleren slår til på tilbudet blir han ikke bare verdens best betalte fotballspiller – han vil få nær dobbelt så mye i årslønn som mannen som nå troner på topp av listen: Kylian Mbappé. 

23-åringen spiller for Paris Saint-Germain og har en svimlende årslønn på hele 1,1 milliarder kroner. PSG ble i 2011 kjøpt opp av Qatar som siden den gang har pøst inn penger i den franske storklubben. 

Ronaldo tjener nå totalt 1 milliard kroner, men forskjellen mellom ham og Mbappé er at han nå tjener 600 millioner av disse utenfor banen – på sponsoravtaler og annet. Mbappé tjener her bare 180 millioner hvilket gir en total inntjening på 1,3 milliarder. 

Nå kan altså totalinntektene til Ronaldo stige til elleville 2,6 milliarder kroner, gitt at sponsoravtalene fortsetter som i dag. 

Se hvor mye hver av de best betalte fotballspillerne i verden i dag tjener her.

Marca melder at forhandlingene er langt fremskredne, men det er ingen andre som kan bekrefte påstanden.