<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordmange trekker boligen fra markedet

Rekordmange boliger i USA blir trukket fra markedet etter at de ikke blir solgt. 

Publisert 5. des. 2022
Oppdatert 5. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
USA: Her et nabolag sett ovenfra i New Jersey, USA.  Dreamstime

Rekordmange boliger ble trukket fra markedet i USA ettersom at boligetterspørselen falt, ifølge Bloomberg. 

I gjennomsnitt ble 2 prosent av boligene som var lagt ut for salg trukket fra markedet de siste tre månedene frem til 20. november. For et år siden var det samme tallet på 1,6 prosent.

Det viser tall fra eiendomsmeglerhuset Redfin.

Renteøkninger, skyhøy inflasjon og urolige økonomiske tider har ført til at flere har satt boligkjøpet på vent. Boligmarkedet har dermed fått seg en nedkjøling, ettersom at boligprisene fikk seg en kraftig økning gjennom pandemien.

Fikk ikke solgt

Mange selgere som forsøkte å selge boligen i høst mottok lavere bud enn forventet eller fikk ikke solgt i det hele tatt, ifølge Bloomberg.

«Noen selgere har vanskelig for å forstå at vi ikke er i et boligmarkedsvanvidd lenger - det er vanskelig for dem å innse at de gikk glipp av sjansen for å få en høy pris,» sa Heather Kruayai, en eiendomsmegler fra Redfin i Jacksonville, Florida.

I Sacramento, California ble 3,6 prosent av boligene til salgs tatt av markedet. I Austin, Texas ble 2,4 prosent trukket fra markedet, mens 3,2 prosent av boligene ble trukket fra markedet i Seattle, Washington.

Redfin analyserte boligmarkedet i 43 av de 50 mest folkerike byene i USA.