<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Overrasket over at Bankman-Fried ikke er i fengsel

– Det forvirrende for meg hvorfor han ikke allerede er i varetekt, sier sjefen for kryptobørsen Coinbase, Brian Armstrong om tidligere FTX-topp Sam Bankman-Fried.

Publisert 6. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
Brian Armstrong, co-founder and chief executive officer of Coinbase Inc., during the Singapore Fintech Festival, in Singapore, on Friday, Nov. 4, 2022. The conference runs through Nov. 4. Photographer: Bryan van der Beek/Bloomberg Foto: Bloomberg

Coinbases adm. direktør Brian Armstrong sier han forbløffet over at tidligere FTX-sjef Sam Bankman-Fried ikke sitter i varetekt. 

– Jeg tror vi alle ble ganske sjokkert over å se omfanget av svindelen som skjedde på FTX, sa Armstrong og presisterte:

– Og la oss kalle det svindel. Vi må kalle det hva det faktisk er.

Feilberegning på 80 mrd. 

OMDISKUTERT: Grunnlegger og tidligere sjef for FTX Sam Bankman-Fried. Foto: Bloomberg

Kryptobørsen FTX måtte i slutten av november søke om konkursbeskyttelse etter å ha slitt med likviditetsproblemer. Samtidig er Bankman-Fried blitt kritisert av mange på grunn av sin rolle i kollapsen og han har innrømmet at han «feilberegnet» 8 milliarder dollar i FTX-midler, skriver MarketWatch. 

Armstrong tror Bankman-Fried hadde en stor rolle i kollapsen til kryptbørsen og sa:

– Ærlig talt er det forvirrende for meg hvorfor han ikke allerede er i varetekt.

Bankman-Fried har tapt mange milliarder på kollapsen, etter at han skal ha vært god for over 15 milliarder dollar i begynnelsen av november. Men til CNBC uttalte han mandag at han nå var nede på sine siste 100.000 dollar.

Han har også hevdet i flere intervjuer, at han ikke oppfattet dybden i det han foretok seg.

Det er planlagt en høring rundt FTX-situasjonen i Representantenes Hus i USA, og det er ventet at Bankman-Fried vil komme. Krypto-gründeren har sagt at han er villig til å vitne foran kongressen, men det er ennå ikke satt noen dato for det.