<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette tjente idrettstoppene i 2021

Idrettstoppene i Norge tjente gode penger i fjor. Her er oversikten over noen av dem som tjente aller best. 

Publisert 7. des. 2022 kl. 08.08
Oppdatert 7. des. 2022 klokken 14.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord
TOPPLISTEN: Nora Mørk, Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Stine Brede Oftedal, Marcus Kleveland, Magnus Carlsen, Casper Ruud og Karsten Warholm figurerer alle i toppen på rikinglisten. Foto: NTB/AP Photo/Reuters

Pengene regner over idrettsstjernene i Norge og i fjor var det tett i toppen.

Magnus Carlsen troner på toppen av inntektslistene, men slo nestemann på listen med bare rett over 160 kroner. For Karsten Warholm er det normalt hundredeler som skiller første og andre plass, og med inntekter i millionklassen er vel dette å regne for tusendeler. 

Hekkeløpsgiganten måtte se seg slått på målstreken, men de to stjernene tjente like under 18 millioner kroner begge to.

Flere av idrettsstjernene, deriblant Martin Ødegaard, Mats Zuccarello og Alexander Sørloth, står oppført med 0 kroner i inntekt. Det er ofte for å slippe å betale mer i skatt, og at de dermed lar inntektene stå i selskapene sine. 

Jærbuing på topp

På formuestoppen troner Erling Braut Haaland, tett etterfulgt av nevnte Ødegaard. De to spiller for henholdsvis Manchester City og Arsenal og tjener gode penger i den engelske toppligaen.

Haaland gikk til de blå i Manchester i starten av 2022-sesongen og inntektene her fra er følgelig ikke med i oversikten. Lønnen inkludert scoringsbonuser estimeres å være på nær 11 millioner kroner i uken – over 570 millioner i året. Inntektene på 84.800 kroner i fjor vil følgelig få seg et markant oppsving når neste års skattelister legges frem.

Formuene til de to nordmennene som herjer i Premier League er på 92,5 millioner og 79,4 millioner kroner, viser skattelistene. 

Her er oversikten over noen av Norges best betalte idrettsstjerner og dem med størst formue: