<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jekker opp Europris etter kapitalmarkedsdag

Ole Martin Westgaard i DNB Markets øker både kursmål og estimater etter en knallsterke salgstall for Europris i oktober og november.

Publisert 14. des. 2022
Oppdatert 14. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
ØKER: Analytiker Ole Martin Westgaard i DNB Markets oppjusterer kursmålet på Europris fra 80 til 85 kroner. Foto: NTB

 

DNB Markets-analytiker Ole Martin Westgaard oppjusterer kursmålet på Europris fra 80 til 85 kroner, og beholder en klokkeklar kjøpsanbefaling. I analysen er tittelen hans: «Underlying improvement driving strong performance».

«Vi er positive foran Europris fjerdekvartalstall som kommer 2. februar, hvor vi forventer tall over konsensus og et positivt markedssyn i et krevende retailmarked», skriver Westgaard i analysen.

I fjerde kvartal estimerer DNB Markets inntekter på 3,02 milliarder kroner, mens konsensus venter en topplinje på 2,90 milliarder kroner og et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 665 millioner kroner. DNB Markets venter til sammenligning et EBITDA-resultat på 745 millioner kroner.

Meglerhuset var fornøyd med hva Europris viste under kapitalmarkedsdagen i forrige uke med salgsvekst på 7,4 prosent for oktober og november. 

«Men desembersalget utgjør typisk mellom 40 og 45 prosent av inntektene i fjerde kvartal», skriver analytikeren.

Øker estimatene

Som følge av kapitalmarkedsdagen oppjusterer DNB Markets inntjeningen pr. aksje (EPS) med 7 prosent for 2022, mens 2023-estimatene oppjusteres med 2 prosent.

Ifølge meglerhuset handles Europris nå til 11 ganger forventet inntjening, mens historisk snitt er på 12-13.

«Vårt syn er at Europris er attraktivt verdsatt sammenlignet med internasjonale discount-retailers, som gjerne har en multippel på 23-24-gangeren», skriver Westgaard, og trekker frem at direkteavkastningen til Europris er på 5,7 prosent nå.