<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk må fokusere på Tesla

Tesla-kursen steg mandag, etter at Twitter-brukerne stemte for å sparke Elon Musk som toppsjef. Også Fortum fikk et kraftig kursløft.

Publisert 19. des. 2022
Oppdatert 19. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
BACK TO BUSINESS: Tesla-aksjonærene er sjeleglade over at toppsjef Elon Musk skal slutte å kaste bort tid på Twitter. Foto: Bloomberg

AKH SUBC WAWI AUSS KAHOT

Flertallet av Twitter-brukerne mener at Elon Musk burde sluttesom selskapets toppsjef. Det er ikke en særlig hyggelig melding å få, for en person som nylig betalte godt over 40 milliarder dollar for virksomheten. Tesla-aksjonærene jublet imidlertid, ettersom de regner med at Musk nå vil vie mer av sin verdifulle tid og talent til elbilprodusenten. Mandag ettermiddag var Tesla-kursen følgelig opp med 2 prosent.

På Frankfurt-børsen var Fortum en vinner, med en kursoppgang på 7 prosent. Energigiganten ferdigstilte en avtale med Tysklands myndigheter, som skal kjøpe gassimportvirksomheten Uniper. Prislappen er på en halv milliard euro, og i tillegg skal den tyske staten betale tilbake et lån på 4 milliarder euro fra Fortum til Uniper.

For øvrig la Goldman Sachs frem sine toppvalg for 2023. Banken har særlig tro på SolarEdge og First Solar, delvis som følge av at kursene ennå er rundt en femdel lavere enn på toppen tidlig i 2021. Også prisingen har falt mye, til tross for at Goldman venter bedre marginer og økt etterspørsel.

Hvordan har det gått med meglerhusenes anbefalinger fra desember i fjor? Her i landet var Aker Horizons favoritten ved utgangen av 2021, da fire av fire analytikere mente aksjen var en «strong buy». Deretter kom Austevoll Seafood, Kahoot, Subsea 7 og Wallenius Wilhelmsen. 

Siden har Aker Horizons og Kahoot stupt 57-58 prosent, mens Subsea 7 og Wallenius Wilhemlsen er blitt henholsvis 70 og 91 prosent mer verdt. Austevoll Seafood er på sin side ned med 19 prosent.