<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danske ser tidligere innhenting i Kina

Den kinesiske gjenåpningen skjedde raskere enn ventet, skriver Danske Bank.

Publisert 3. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
GJENÅPNING: Her fra Shanghai tidligere i dag. Foto: Bloomberg

Den kinesiske gjenåpningen skjedde raskere enn forventet, skriver Danske Bank, som fremskynder sitt anslag på når innhentingen av landets økonomi vil begynne med flere måneder og endrer sine BNP-prognoser.

Danske Bank ser en svakere utvikling enn tidligere for Kinas økonomi i fjerde kvartal 2022 og første kvartal 2023, mens innhentingen av økonomien nå ventes å starte allerede i februar eller mars, som er fremskyndet med 3–4 måneder sammenlignet med forrige anslag.

Den svake starten på året trekker ned vekstprognose for 2023 til 4,6 prosent, fra tidligere 4,9 prosent, mens 2024-anslaget oppjusteres til 6,0 prosent, fra tidligere 5,3 prosent.

I Kina har både tjeneste- og vareforbruk vært dempet på grunn av usikkerheten fra nullsmittepolitikken, påpeker Danske Bank, som imidlertid venter at gjenåpningen vil føre til økt forbruk av både tjenester og varer fremover.

Politikken med nullsmitte har også forverret eiendomskrisen i Kina ettersom den har dempet boligsalget i hele 2022, legges det til.

«Vi forventer at gjenåpningen vil forbedre sentiment for boligkjøpere, som i kombinasjon med mer kraftfulle lettelser overfor eiendomssektoren trolig vil føre til en snuoperasjon også her», skriver Dansk Bank.

(TDN Direkt)