<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla dumpet prisene – investeringsdirektør venter kollaps i bruktmarkedet

Tesla kutter kraftig i prisen på bilene sine. Investeringsdirektør Robert Næss venter at prisene på bruktbiler også blant konkurrentene vil gå ned.

Publisert 13. jan. 2023
Oppdatert 13. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
BRUKTBILMARKEDET: Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management spår kollaps i bruktmarkedet for elbiler etter kraftige priskutt på Tesla Model Y. Øivind Ekås

Tesla har nå kuttet prisen på sin rimeligste versjon av Model Y med 120.000 kroner, fra 519.990 til 399.990 kroner, skriver TV 2.

Også flere andre Tesla-modeller har fått kraftige priskutt.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea tror dette vil føre til at selgere av brukte Model Y-er også må sette ned prisene.

– Det kommer til å gi en kollaps i bruktmarkedet siden alle de 512 brukte på Finn er priset langt høyere enn dette, skriver han på Twitter.


Han venter en betydelig nedgang i bruktprisene for de aller fleste elbiler etter priskuttet.

Til Bergensavisen kaller han priskuttet dramatisk.

– Og det kan få konsekvenser for konkurrentene. Det er en stor risiko for at andre bilfabrikanter må sette ned prisene for å kunne konkurrere mot Tesla. De som er i samme segmentet, har egentlig ikke mye valg, sier Næss.

(©NTB)