<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rec Silicon: Nærmer seg enighet rundt Moses Lake-anlegget

Ifølge Rec Silicon går gjenåpningen av Moses Lake-fabrikken som planlagt, og de nærmer seg en avtale med storaksjonæren Hanwha Solutions.

Publisert 14. jan. 2023
Oppdatert 14. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
STENGT: Rec Silicons silisiumfabrikk i Moses Lake, USA, har vært stengt i flere år, men nå nærmer gjenåpningen seg.  Foto: Rec Silicons

I en oppdatering lørdag fra Rec Silicon angående fabrikken i Moses Lake opplyser Rec at gjenoppstarten av aktivitetene skrider frem som planlagt, til tross for de globale utfordringene som oppstår i forsyningskjeden og andre påvirkninger som for eks. inflasjonspress.

Videre sier solselskapet at de er fornøyde med den nylige kunngjøringen om at Qcells vil investere mer enn 2,5 milliarder dollar i å bygge en komplett solenergi-leverandørkjede i USA.  Qcells er et datterselskap av Hanwha Solutions, som sammen med Hanwha Corporation kontrollerer 33 prosent av aksjene i Rec Silicon. 

Er i forhandlinger 

Rec Silicons er for tiden i forhandlinger med Hanwha Solutions om en mulig langsiktig off-take-avtale for salg av polysilisium fra Moses Lake-anlegget. Rec ønsker å selge det til en pris som gjør investeringen lønnsom, mens Hanwha er interessert i å kjøpe til markedspris.

Likevel sier Rec selskapet at samtalene om sentrale fortsetter og nærmer seg enighet. 

Videre skriver selskapet i børsmeldingen at de vil gi flere detaljer om de sentrale kommersielle vilkårene så snart forhandlingene er fullført.