<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Tech er dødt

Tech-aksjer har fått en pangstart på 2023. Men investorveteran Michael Landsberg lar seg ikke friste, og anbefaler andre aksjer som «kan ri av stormen.»

Publisert 19. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
TÅLMODIGHETSPRØVE: Investeringsdirektør anbefaler investorer å være selektive i dagens marked. Foto: Bloomberg

Etter et blytungt 2022 er Nasdaq tilbake på vinnersporet og opp nesten 7 prosent så langt i det nye året – som den sprekeste indeksen på Wall Street. 

Men investorveteran Michael Landsberg blir sittende på gjerdet, skriver CNBC.

– Jeg tror tech er dødt en stund nå, og du vil gjøre det bedre ved å selge rallyer og tech for å posisjonere deg for aksjene du trenger, sier partneren og investeringsdirektøren i Landsberg Bennett Private Wealth Management.

– På vei inn i 2023 tror vi det er viktig for investorer å selge aksjer med høye multipler og selskaper som ikke tjener penger, ettersom denne type aksjer ikke vil gjøre det bra i en resesjon. Det å ha ekstra tørt krutt tilgjengelig vil bli avgjørende når vi er på vei inn i det som trolig blir en skuffende resultatsesong, fortsetter han.

Konsum og helse

Landsberg hevder overfor kanalen at det blir en tålmodighetsprøve å «ri av den pågående stormen», og anbefaler aksjeinvestorer å være selektive. Selv liker han konsum (basisvarer) og helse. 

– Jeg tror ikke-essensielt konsum blir rammet mye hardere enn basisvarer hvis forbrukeren mister svært mye kjøpekraft. Basisvarer vil også bli rammet dersom kjøpekraften faller så mye som vi tror, men i langt mindre grad, forklarer investoren, og trekker frem billigkjeder som Costco og Dollar General.

Innen helse er UnitedHealth Landsbergs favoritt. 

Investeringsdirektøren beskriver overfor CNBC selskapet som en «dominerende aktør» på sitt felt, og fremhever den konsistente topp- og bunnlinjeveksten – så vel som «fremragende»  utbyttevekst.