<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser 40 prosent oppside i Tesla

Torsdag rykker Goldman Sachs ut med en kjøpsanbefaling av Tesla-aksjen.

Publisert 26. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
Amd. direktør Elon Musk i Tesla. Bloomberg

Analytiker Mark Delaney mener Teslas fjerdekvartalsrapport tyder på en lys fremtid for aksjen. Analytikeren opprettholder sitt kursmål på 200 dollar per aksje, og anbefaler investorer å kjøpe aksjen. Dersom kursmålet innfris tilsvarer det en oppside på 40 prosent fra dagens kurs. 

Fjerdekvartalstallene overgikk konsensusestimatene. Adm. direktør Elon Musk uttalte også at selskapet har kapasitet til å produsere 2 millioner biler i 2023, der aksjen reagerte med å hoppe 8 prosent på nyheten. 

– Gitt fokuset på selskapets volum, ser vi produksjonskapasiteten som den viktigste styrken å ta med seg fra kvartalsrapporten. Vi tror også at selskapets leveringsestimat på 1,8 millioner biler er oppnåelig, skriver Delaney til CNBC.

Har kuttet priser

Tesla har drevet priskutt de siste månedene, noe som har skapt usikkerhet rundt selskapets marginer. Det ble dog vedlagt i kvartalsrapporten at selskapet tror at prisreduksjonen vil bidra til godt til økt etterspørsel. Delaney påpeker også at selskapet har klart å øke EBIT-marginene til tross for synkende gjennomsnittspris på bilene.

Analytikeren skriver også at planen om å lansere den såkalte Cybertruck i Texas i løpet av året virker å skje.

Tesla-aksjen har vært volatil det siste året, i sammenheng med Elon Musks oppkjøp av Twitter. Så langt i 2023 har aksjen steget med 17,25 prosent, men er ned 53,78 prosent de siste 12 månedene.