<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Banker ut det første utbyttet

LNG-rederiet Cool Company har håvet inn penger i et sterkt marked. Nå sender rederiet det aller første utbyttet tilbake til eierne.

Publisert 28. feb. 2023
Oppdatert 28. feb. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 272 ord
LA FREM TALL: Cool Company sin LNG-carrier «Golar Seal», som tidligere i februar ble solgt til det norske LNG-rederiet Höegh LNG. Foto: Shutterstock

COOL

Cool Company, som gikk på Euronext Growth i februar i fjor, har ridd et stadig sterkere marked for frakt av flytende naturgass (LNG) helt siden inntreden på børs. Det gjenspeiles også i resultatene.

Nettoresultatet for fjerde kvartal endte på 33,1 millioner dollar av totale driftsinntekter på 90,3 millioner dollar, hvorav fraktinntektene utgjorde 79,0 millioner dollar.

– Til tross for en sesongmessig svakhet i spotmarkedet for LNG-skip, forblir markedet på tolvmåneders sikt sterkt, og 2023 ser fundamentalt strammere ut enn 2022, sier toppsjef Richard Tyrrell.

Tirsdag formiddag skyter Cool Company-aksjen opp 8,6 prosent til 138,00 kroner.

Storaksjonær ute

Styret har besluttet å erklære et utbytte på 0,40 dollar pr. aksje for fjerde kvartal – det aller første utbyttet siden rederiet gikk på børs.

– Som et av de få børsnoterte LNG-rederiene med åpen tonnasje i år og neste år, ser vi frem til å sikre ytterligere kontrakter som reflekterer det reprisede LNG-chartermarkedet og realisere betydelige verdier for aksjonærene, sier Tyrrell.

Cool Company

(Mill. USD)4. kv./223. kv./22
Fraktinntekter79,054,7
Totale inntekter90,365,8
Driftsresultat48,938,4
Resultat etter skatt33,136,8

Tirsdag ble det også kjent at Golar LNG har solgt siste rest av aksjene sine i Cool Company. Det ble solgt 4,46 millioner aksjer til kurs 130 kroner, hvilket utgjør verdier for vel 580 millioner kroner.

Det er ikke første gangen LNG-rederiet Golar LNG selger aksjer i Cool Company. I løpet av fjerde kvartal solgte rederiet vel 8 millioner aksjer i det Oslo Børs-noterte rederiet. 

Nå er altså selskapet, med blant andre investor Tor Olav Trøim som styreleder og på eiersiden, i praksis helt ute av Cool Company. Golar LNG eier nemlig bare én aksje igjen. Det er Idan Ofers Eastern Pacific Shipping som kjøper aksjene, rederiets desidert største eier.