<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Molnes: – Ingen snakker om første kvartal i Tesla

Karl Johan Molnes er mer opptatt av hva Tesla ikke snakker om, enn hva de presenterer. De andre elbilprodusentene leverer elendige tall for første kvartal, men ingen snakket om Teslas utvikling så langt i 2023, sier Karl Johan Molnes.

Publisert 2. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord

Karl Johan Molnes er mer opptatt av hva Tesla ikke snakker om, enn hva de presenterer på denne ukas Tesla Investor Day. Det var snakk om både grønne elbilinfrastrukturer, og en ny bilfabrikk. – De andre elbilprodusentene leverer elendige utvikling i første kvartal, men ingen snakket om Teslas utvikling så langt i 2023, sier Karl Johan Molnes, og viser til kriseoppdateringen fra kinesiske NIO denne uken. 

– Det kom lite ut av Teslas Investorday denne gangen. Det var noe snakk om en bilfabrikk i Mexico. men det var ingenting om førstekvartalsresultatene og nå har folk skjønt at solsatsningen til Tesla «is going nowhere», sier Karl Johan Molnes.

Skeptisk

Aksjen har vært rimelig volatil siste tiden. Ifjor var den ned 70 prosent for året. I år er den så langt opp nesten 90 prosent. Så mange venter antagelig på at en ny modell skal redde selskapets inntjening. Det er Molnes skeptisk til, han tror derimot aksjen skal ned.

– Når du senker prisene så mye som de gjorde, så slår det ut på inntjeningen. Fordelen er at de også er forhandler, så de beholder iallefall fortjenesten der selv og kan justere prisene mye raskere, sier Molnes.