<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Senker tegningskursen til 1 krone

Archer skal hente vel 1 milliard kroner i ny egenkapital. Emisjonskursen settes til 1 krone, en femtedel av børskursen mandag.

Publisert 6. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 380 ord
REFINANSIERER: Etter børsens stengetid mandag la oljeserviceselskapet Archer frem en refinansieringspakke som inkluderer nye lån, konvertering av obligasjonsgjeld og tilførsel av minimum 100 milliioner dollar i ny egenkapital. Foto: Archer

 

– Signalene vi fikk fra markedet var at emisjonskursen måtte settes til 1 krone, sier Archer-sjefen Dag Skindlo til Finansavisen mandag ettermiddag.

Han forsvarer denne løsningen og sier man mener å ha kommet frem til en totalpakke som også ivaretar de eksisterende aksjonærene. Skindlo viser til at de kan tegne seg i emisjonen.

Archer-aksjen er opp 45,3 prosent til 5 kroner hittil i år, basert på kursen på Oslo Børs mandag ettermiddag. Det gir selskapet en markedsverdi på 744 millioner kroner.

Enighet med långiverne

Oljeserviceselskapet Archer er kommet til enighet med långiverne om en full refinansiering som ifølge styret og administrasjonen vil skape en «helhetlig og robust» finansiell plattform for selskapet.

Refinansieringen inkluderer et nytt førsteprioritetslån på 260 millioner dollar, et obligasjonslån på 200 millioner dollar, omgjøring av utestående konvertible obligasjoner til egenkapital og en emisjon på minimum 100 millioner dollar. 

ARCHER-SJEF: Dag Skindlo. Foto: Archer

– Vi er godt fornøyd med den løsningen som ligger på bordet og ser nå frem til at Archer kan vokse, sier Skindlo.

Gjennom selskapet Hemen Holding deltar John Fredriksen med 25 prosent av kapitalutvidelsen.

Fredriksen er også medeier i selskapet Paratus Energy, som eier 15,5 prosent av Archer og vil delta i emisjonen med sin relative andel.

Skindlo viser til at selskapet nylig har offentliggjort planer om å vokse og sier Archer nå har fullt fokus på dette og på driften og å skape verdier.

Oppkjøp i England

Archer og IKM Testing UK har inngått en avtale som gir selskapene mulighet til å kjøpe Baker Hughes’ kveilerør- og pumpevirksomhet (coil tubing and pumping – CT&P) i Storbritannia.

Baker Hughes selger virksomheten for å tilfredsstille de britiske konkurransemyndighetene, som har godkjent Archers kjøp av Baker Hughes' Coil Tubing and Pumping-virksomhet. Kjøpet vil gjennomføres tidlig i april.

Archer omsatte for 264,3 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 251,9 millioner dollar året før. Det var med på å løfte nettoresultatet fra minus 12,7 til et overskudd på 16,4 millioner dollar.

Selskapets ordrebok var ved utgangen av fjoråret på 2,3 milliarder dollar, med ytterligere 2,2 milliarder dollar i opsjoner.