<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Legger grunnmuren for en sell-off

Det er knyttet stor spenning til dagens Senat-høring for Jerome Powell. Analytiker tror på sell-off etter møtet.

Publisert 7. mars 2023
Oppdatert 7. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 419 ord
SELL-OFF: Gene Munster, grunnlegger og adm. direktør i Deepwater Asset Management, tror på sell-off etter Powell-høringen i dag. Foto: Bloomberg

Totalinflasjonen i USA har kommet noe mer ned de siste månedene, mens «superkjernen» – altså tjenesteprisene utenom husleier – fortsatt er høy, noterer Handelsbanken Capital Markets i sin morgenrapport.

Arbeidsmarkedet i USA er fortsatt svært stramt, men Powell så ikke ut til å være veldig overasket over den sterke jobbveksten i januar.

Veterananalytiker i tech-sektoren Gene Munster i Deepwater Asset Management, tror Powell vil sprekke tech-boblen som har formet seg de siste månedene.

– Jeg mistenker at han vil være ganske hawkish. Og jeg forventer at det kommer til å legge grunnmuren for en sell-off i tech, sier Munster i et videointervju med CNBC.

Tror på et haukete Fed

Munster argumenterer for at Powell nå har forstått at hvis han ikke er overhaukete ved hvert rentemøte, så vil markedet tolke det som et tegn på at han vil stoppe rentehevingene og kanskje også snu om til rentekutt.

Analytikeren tror derfor at Fed-sjefen vil falle tilbake til å være enda mer haukete under dagens møte. Et haukete Fed er aldri bra for tech-aksjer som i stor grad er avhengige av lave renter for å investere i vekst.

Hauker flyr høyt – duer holder seg på bakken

  • Hva er en hauk?

Hauker stemmer for en strammere pengepolitikk – noe som betyr høyere rentesatser – med et mål om å holde inflasjonen under kontroll. Dette går ofte på bekostning av økonomisk vekst, siden høyere rentesatser motvirker låneopptak og oppfordrer til sparing.

  • Hva er en due?

Duer stemmer for en tapspengepolitikk ved å holde rentesatsene lave med det formålet å styrke den økonomiske veksten. Dette bør øke forbruket, gi økonomien fordeler og øke sysselsettingen, men denne tilnærmingen kommer med en risiko om økende inflasjon.

IG Trading

– Jeg har stor tro på tech, men jeg tror første halvår vil være vanskelig, sier Munster som nå har over halvparten av midlene å investere i kontanter.

– Vent på bunnen

Han forbereder seg på opptur i andre halvdel av året.

– Jeg tror siste halvdel av 2023 og starten av 2024 kommer til å bli en fantastisk æra. Kortsiktig er vi mer forsiktige, men det finnes fremdeles gode selskaper å investere i, sier Munster.

Morgan Stanley publiserte mandag sin 2023 Tech Sector Playbook og støtter Munster.

«Vi anbefaler å vente på et bærekraftig bunn i det brede markedet før du bygger opp risiko mer aggressivt i sektoren», skriver Morgan Stanley-analytikerne.

Oppfordringen er å lage en kjøpsliste med tech-aksjer du ønsker å kjøpe, og så vente på det rette tidspunktet senere i år, når aksjene har falt til billigere nivåer.