<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

JPMorgan-sjefen må vitne i Epstein-søksmål

Sjefen for USAs eldste bank må i vitneboksen etter at banken er blitt saksøkt for å hjulpet Jeffery Epstein med dekke over milliardærens forbrytelser.

Publisert 29. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 295 ord
MÅ VITNE: Konsernsjefen for JPMorgan Chase og Co, Jamie Dimon.  Foto: Bloomberg

Konsernsjefen for JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon, må svare for seg under ed i forbindelse med bankens forhold til den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein, melder flere nyhetsbyråer onsdag. 

Ifølge Brad Edwards, som representerer kvinner som hevder at Epstein seksuelt misbrukte dem og som har saksøkt banken for å ha lagt til rette for sexhandelen, sier av avhøret av Dimon sannsynligvis vil skje i begynnelsen av mai, skriver Reuters. 

Banken er blitt saksøkt av myndighetene på De amerikanske Jomfruøyer og gjennom et gruppesøksmål fra påståtte Epstein-ofre, som hevder JPMorgan hjalp Epstein med sexhandel ved å beholde han som klient. Epstein var en klient hos JPMorgan fra 2000 til 2013.

Saksøkte tidligere banktopp

Nyheten om vitnemålet kommer bare noen uker etter at JPMorgan saksøkte den tidligere toppsjefen Jes Staley, og beskylder han for å hjulpet Jeffrey Epsteins med å skjule milliardærens forbrytelser. 

Banken ønsker å holde Staley personlig ansvarlig for eventuelle økonomiske straffer som JPMorgan eventuelt må betale i de to relaterte sakene, i tillegg ønsker de at han tilbakebetaler lønn som han har tjent i løpet av den tiden han angivelig var klar over overgrepene og «personlig observerte» Epsteins oppførsel ved flere anledninger.

Financial Times, som var første ute med nyheten om Dimon-vitnemålet, skriver at i en intern JPMorgan-undersøkelse ble det ikke funnet noen registreringer på at JPMorgan-sjefen hadde vært i direkte kommunikasjon med Epstein eller inkludert i noen diskusjon om å beholde ham som klient.

Ifølge Reuters ble JPMorgan 9. mars beordret av en føderal dommer i USA til å overgi dokumenter som angår Dimon i periden mellom 2015 og 2019, etter at banken hadde avsluttet sitt forhold til Epstein. 

I tillegg til JPMorgan går også Epsteins anklagere mot Deutsche Bank, hvor den avdøde milliardæren var klient fra 2013 til 2018.

Epstein begikk selvmord i fengselscellen sin på Manhatten i 2019, i påvente av rettsaken mot han for sexhandel.