<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk planlegger AI-selskap

Tesla-sjef Elon Musk tar opp kampen og planlegger å starte et kunstig intelligens-selskap.

Publisert 14. apr. 2023
Oppdatert 14. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
Elon Musk: Den klassiske optimist: “Jeg vil heller være optimist og ta feil enn pessimist og ha rett.” Foto: Getty Images

Elon Musk var tidligere støttespiller for OpenAI. Nå skal han starte sitt eget KI-selskap som skal konkurrere direkte mot OpenAI.

Musk har bygget opp et team av forskere og ingeniører, og har vært i samtaler med flere investorer, ifølge Financial Times, som siterer kilder kjent med saken.

– Dette er ekte, og de er entusiastiske, sa en kilde kjent med saken til avisen.

Sikret seg

Musk har sikret seg tusenvis av NVIDIAs grafikkprosessorer. NVIDIAs mest avanserte grafikkort selges for over 500.000 norske kroner på eBay, ettersom etterspørselen har skutt i været for brikker som trengs for å trene og implementere kunstig intelligens-programvare

– Det virker som om alle kjøper grafikkort på dette tidspunktet. Twitter og Tesla kjøper definitivt også, sa Musk i et intervju med BBC denne uken.

Tidligere støttespiller for OpenAI

Musk var tidligere en stor økonomisk støttespiller for OpenAI, med en forpliktelse på 1 milliard dollar over flere år, men han trakk seg fra sine økonomiske og operative forpliktelser til selskapet.

Musk har offentlig stilt spørsmål ved OpenAIs tilnærming til å skape ChatGPT. I mars signerte Musk et åpent brev som krevde umiddelbar seks måneders stans i all forskning på KI-modeller som er mer avanserte enn OpenAIs GPT-4. 

Han har tidligere advart om at kunstig intelligens er «en av de største risikoene for fremtiden til sivilisasjonen,» ifølge CNBC.