<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spotify hit-en som forsvant fordi den var fake

Duetten mellom Drake og The Weeknd som seilte opp som en potensiell storhit på Spotify var KI-generert av noen helt andre.

Publisert 18. apr. 2023
Oppdatert 18. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
DEN EKTE:The Weeknd opptrer i Vancouver i august i fjor. FOTO:NTB

Det var stemmene til Drake og The Weeknd som sang låten «Heart on My Sleeve», som fikk over 250.000 avspillinger på Spotify. Brått var den borte, på vei til å bli en hit.

Problemet var at hverken Drake eller The Weeknd hadde hatt noe med låten å gjøre, skriver Techcrunch. Den var generert av kunstig intelligens av noen som kaller seg Ghostwriter.

Nylig uttalte Drake på instagram, i forbindelse med at han hørte en KI-versjon av seg selv synge «Munch» av Ice Spice, at KI-generert musikk stjeler stemmen hans .

I 2020 sendte Jay-Z opphavs-søksmål etter at kontoer på YouTube publiserte KI-genererte Jay-Z-låter.

Sist uke var det Eminem som ble utsatt for «virkelighetens imiterende Slim Shady-er».

Financial Times skriver at managementet til Eminem, UMG, har bedt strømmetjenester som Spotify om å forhindre at KI bruker musikken fra deres artister til å trene modellene sine.

– Vi har et moralsk og kommersielt ansvar overfor artistene våre til å forhindre uautorisert bruk av musikken deres og for å stoppe plattformer fra å publisere innhold som krenker rettighetene til artister og andre skapere, sier en UMG-representant i en uttalelse.