<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Nå er det smart å investere i gull

Gull er mye mer enn et kjede rundt halsen, en ring på fingeren og mansjettknapper i smykkeskrinet, gull kan også handles av investeringsgrunner – da gjerne i form av mynter og barrer.


I tider med økonomisk usikkerhet ser vi gjerne at interessen for å investere i gull øker. Selv om man kan sammenligne det å kjøpe gull med å sette verdier i fond eller aksjer, er gull nemlig noe mer håndfast og helt uten motpartsrisiko, noe mange setter pris på som en ekstra trygghet.

Gullpris

Gjennom årene har gull blitt sett på som en god investering i tider med høy inflasjon. Dersom man sammenligner gull med andre råvarer på markedet, så er gullprisen relativt stabil, og verdien på gull følger sjelden resten av markedsøkonomien. Tvert imot stiger verdien på gull som regel i krisetider, samtidig som verdien på andre investeringer ofte går ned. Gull har ikke lenger en sentral posisjon i internasjonal finans, men er fortsatt en trygg havn, en portefølje-diversifiserer og en viktig del av sentralbankenes valutareserver.

Investere – hva koster gull og sølv?

På våre nettsider presenterer vi metallprisene fra dag til dag, slik at du enkelt kan følge med på prisutviklingen. Dette er nyttig informasjon både for deg som går med tanker om å kjøpe – og for deg som vurderer å selge. Når vi snakker om pris på gull og sølv, så benyttes ofte betegnelsen spotpris. Spotprisen er basert på en troy unse (31,1035 gram) 99,9% rent gull eller sølv på internasjonale børser. Dette er den til enhver tid rådende markedsprisen på gull og sølv, og bestemmes av en rekke faktorer som avhenger av tilbud og etterspørsel i det globale finansmarkedet.

Investere i form av mynter eller barrer?

Med tanke på at det i Norge må påberegnes 25% moms ved kjøp av gull- og sølvbarrer, så velger de fleste å kjøpe investeringsmetaller i form av mynter.

Fordelen med mynter er at de er enklere å håndtere, og noe lettere å omsette sammenlignet med barrer. Før du investerer i gull og sølv, anbefaler vi at du gjør din egen vurdering om hva som passer inn i din portefølje.

Vår oversiktlige nettbutikk (https://nettbutikk.karasmussen.com/), gjør det enkelt for deg å investere i gull og sølv.

Ulike grunner for investering i gull og sølv – samme trygghet

Vi investerer i gull og sølv av ulike grunner. Noen liker å binde verdiene sine opp til noe håndfast, noen liker å se på det som en investering som kanskje kan gi en fremtidig avkastning basert på et håp om stigende gullpriser og noen liker tanken på å eie ekte vare. Dermed er det absolutt ikke alle som investerer i gull for å beholde det i sitt eie for alltid. Da er det godt å vite at muligheten for tilbakekjøp ligger der, når du mener at tidspunktet er rett for å selge.

Tilbakekjøp – en stor sikkerhet for deg som investerer i gull og sølv.

Det er viktig for oss at du, som velger å investere pengene dine i gull eller sølv, kjenner tryggheten i å vite at du selv bestemmer hvor lenge du vil eie investeringen. Hos oss har du alltid mulighet til å selge tilbake edelmetallene du har investert i. Dermed vet du som en sikkerhet, at du ikke risikerer å bli sittende inne med investeringen din den dagen du eventuelt ønsker å selge tilbake.

K.A. Rasmussen - 150 års erfaring med edle metaller

Med 150-års erfaring har vi en kultur i K.A. Rasmussen som er bygget på det å være et best mulig valg for kundene våre, både for de som ønsker å kjøpe og investere i edelmetaller – og for de som ønsker å selge gull og sølv til oss.

Edelmetaller har den fine egenskapen at de kan gjenvinnes om og om igjen uten at kvaliteten på metallet forringes. På fabrikken vår på Hamar tar vi imot edelmetaller fra store og små bedrifter, samt private som ønsker å selge sitt gull til oss. Videre bruker vi metallene i produksjon av egne produkter til blant annet industrikunder og gull- og sølvsmeder og i produksjon av våre egne gull- og sølvbarrer. Mer om hvem vi er, og våre tjenester kan du lese om på karasmussen.com

Investor eller samler? Dette er fordelene med å investere i gull og sølv

Vi kan altså oppsummere med at mange ser på gull og sølv som en smart råvare å binde opp verdier i, fordi det har vist seg som en trygg investering over tid, fordi edelmetaller aldri taper seg helt i verdi og fordi det enkelt å overføre mellom parter. Det er trygt å kjøpe edelmetaller hos oss i K.A. Rasmussen. Vi har 150 års erfaring og konkurransedyktige priser. Våre forsendelser er selvfølgelig alltid forsikret på det tryggeste vis.

Hvordan kjøpe gull eller sølv?

Du kan velge å kjøpe ditt investeringsgull- eller sølv direkte i nettbutikken. (nettbutikk.karasmussen.com)

Noe du lurer på før du handler?
Hos K.A.Rasmussen møtes du av erfarne rådgivere som ser på dine muligheter og forutsetninger for å handle gull og sølv som en langsiktig investering.

Kontakt våre dyktige rådgivere på e-post: investering@karasmussen.com eller på telefon: 800 41 941.

Annonsørinnhold