<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uber-rival venter overskudd neste år

Estiske Bolt venter å tjene penger neste år og planlegger en børsnotering i 2025.

Publisert 8. mai 2023
Oppdatert 8. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
SPARKESYKLER: Bolt er en av mange tilbydere av el-sparkesykler i Oslo. FOTO: Ali Zare

– Bolt forventer å bli lønnsomt i løpet av de neste 12 månedene og være klar for en børsnotering i 2025, sier adm. direktør Markus Villing i Bolt i et intervju med Reuters. 

En finansieringsrunde i januar i fjor verdsatte selskapet til 8 milliarder dollar – rett over 83 milliarder kroner – da det hentet 692 millioner dollar.

– Vi forventer å være det første europeiske mobilitetsselskapet som vil være lønnsomt i løpet av de neste 12 månedene, sier Villig, og fortsetter: 

– Vi planlegger å være klare for en børsnotering i 2025, men en endelig beslutning vil avhenge av markedsforholdene på den tiden.  

I følge Villing har selskapet 150 million brukere, hvorav 50 millioner er basert i Afrika.

– Av alle afrikanske land har vi så langt kun lansert i syv land. Over de neste 10 årene forblir Afrika en enorm mulighet for oss, sier Villig.

Omsetningen til selskapet er ikke offentlig kjent, men Villing oppgir at selskapet omsetter for flere milliarder dollar hvert år.