<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Plukker «det neste store» av AI-aksjer

Cathie Wood har gått glipp av Nvidia-rallyet, men håper «det neste Nvidia» er å finne blant hennes tre nye favoritter.

Publisert 31. mai 2023 kl. 12.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 334 ord
NYE AI-FAVORITTER: For Cathie Wood. Foto: NTB

Aksjemarkedet rir på en bølge av kunstig intelligens (AI), og halvlederprodusenten Nvidia ble på det høyeste i tirsdagens handel på Wall Street priset til over 1.000 milliarder dollar – det niende selskapet i historien som har nådd denne milepælen. 

Kursen falt noe tilbake utover dagen, men gårsdagens oppgang på 3 prosent betyr likevel at aksjen har steget 175 prosent bare siden nyttår. 

Mistet Nvidia-rally

Den profilerte teknologiinvestoren Cathie Wood har gått glipp av det meste av dette rallyet etter at hennes børsnoterte flaggskipfond ARK Innovation solgte seg ned i Nvidia i januar, men forsvarte sin beslutning i et Twitter-innlegg tidligere denne uken.

«Vi har siden 2014 trodd at Nvidia så AI-fremtiden før de fleste andre halvlederprodusenter, og nå tror vi at selskapet vil fortsette å drive AI-alderen. Men på 25 ganger forventet 2023-inntjening er aksjen priset foran kurven», skrev Wood.

I et TV-intervju med Bloomberg peker toppsjefen og gründeren av Ark Investment Management på det neste segmentet av teknologiselskaper hun tror vil ri AI-bølgen.

– Vi ser på programvaretilbydere som akkurat nå faktisk er der Nvidia var da vi først kjøpte der. Mens Nvidia ventes å gjøre det bra over tid, er vi nå på «det neste store», sier hun.

Tre nye favoritter

Wood drar frem tre eksempler på selskaper hennes fond er inne i nå, og som hun tror vil vokse seg like store som Nvidia: UiPath, Twilio og Teladoc Health.

– For hver dollar av maskinvare Nvidia selger, kommer programvaretilbydere, SaaS-tilbydere (software-as-a-service) til å generere 8 dollar i inntekter, fortsetter hun overfor nyhetsbyrået.

Ark-sjefen har plukket opp sine tre nye favoritter på lave nivåer. New York-baserte UiPath steg til mer enn 85 dollar etter børsnoteringen i 2021 og har stupt rundt 80 prosent siden. San Francisco-baserte Twilio har falt 85 prosent fra toppen i 2021, mens Teladoc Health er ned over 90 prosent fra sin topp samme år.

Ark Innovation-fondet er over 10 prosent ned siden toppen tidlig i februar, mens Nasdaq 100 har steget 12 prosent i samme periode.