<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DOF vil børsnoteres

Offshorerederiet DOF vil på børs. Noteringen er ventet å inkludere en rettet emisjon.

Publisert 1. juni 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 277 ord
SIKTER MOT BØRS: DOF-sjef Mons Aase vil ta selskapet på børs. Foto: Ivan Kverme

DOF

DOF lanserer intensjon om en børsnotering på Oslo Børs, ifølge en melding torsdag. Noteringen er ventet å inkludere en rettet emisjon. 

Før lansering av en bokbygging, vil nåværende aksjonærer konkludere hvilket antall sekundæraksjer som vil tilbys for salg, hvis noen, opplyses det.

I tillegg, for å sikre en ryddig etablering av en markedspris og gi rom for utvidelse av aksjonærbasen for å tilfredsstille kravene til en notering på hovedmarkedet, kan selskapet utstede aksjer innenfor gjeldende fullmakt på 10 prosent av eksisterende aksjekapital.

Selskapets restrukturering ble ferdigstilt 22. mars gjennom en betydelig konvertering av gjeld til egenkapital med attraktive vilkår og løpetid på gjenværende gjeld. Etter restruktureringen er de finansielle kreditorene de nye aksjonærene i selskapet før emisjonen, med en eierandel på 55,55 prosent for obligasjonseierne og 44,45 prosent for de sikrede långiverne.

Selskapet har 55 fartøy med en gjennomsnittlig alder på rundt 12 år, og har en ordrebok på 22,1 milliarder kroner. Selskapet har rundt 15,4 milliarder kroner i netto gjeld til attraktive vilkår, og midtpunktet i EBITDA-guidingen i 2023 på 4,2-4,7 milliarder kroner forventes å gi gjeldsreduksjonskapasitet på over to milliarder kroner hvert år, fremgår det.

– Vil gagne aksjonærene

I første kvartal 2023 hadde selskapet en EBITDA på 1.064 millioner kroner, og et driftsresultat på 701 millioner kroner. Omsetningen var 3.020 millioner kroner.

– Etter restruktureringen har DOF Group etablert en stabil finansiell plattform med middels løpetid på gjeld, beskjedne renter og en fullt investert og sysselsatt flåte. Dette gir grunnlag for økt egenkapitalverdi gjennom rask nedbelåning av konsernets gjeld, noe som vil gagne aksjonærene, kommenterer styreleder Svein Harald Øygard.

ABG Sundal Collier, Carnegie, DNB Markets og Pareto Securities er tilretteleggere i noteringen.