<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser driftsunderskudd på opptil 75 millioner

XXL venter et negativt brutto driftsresultat på opptil 75 millioner kroner i andre kvartal. Samtidig utsettes en svensk skattebetaling på 345 millioner.

Publisert 14. juni 2023
Oppdatert 14. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
RESULTATVARSEL: XXL-sjef Freddy Sobin. Foto: Jørgen Hyvang

 

XXL venter nå et negativt driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på mellom 25 og 75 millioner norske kroner i andre kvartal.

I en børsmelding opplyser sportskjeden videre at driftsinntektene så langt i andre kvartal er lavere enn i fjor, som følge av svak forbrukertillit og lavere generell etterspørsel for sportsutstyr.

Selskapet tilføyer imidlertid at de viktige salgsukene i slutten av juni kan påvirke ebitda-resultatet. Regnskapet for andre kvartal offentliggjøres 14. juli.

De samlede driftsinntektene fra videreført virksomhet for konsernet i inneværende kvartal forventes å være på rundt 1,9 milliarder kroner, sammenlignet med 2,1 milliarder kroner i andre kvartal i fjor.

«Markedet preges av høye lagernivåer i hele verdikjeden, noe som resulterer i aggressiv prissetting og overdrevne kampanjer,» heter det videre.

XXL regner med at økt kampanje- og ryddeaktivitet vil påvirke bruttomarginen, som forventes å være rundt 30–32 prosent, mot 37,9 prosent i andre kvartal i fjor.

Utsetter svensk skatt

Selskapet opplyser også at det svenske datterselskapet har fått en midlertidig utsettelse av skattebetalinger for 2021.

Det innebærer en tilbakebetaling av skatt på 345 millioner svenske kroner. Likviditetsreserven forbedres tilsvarende, ifølge XXL.

Midlene vil bli utbetalt i 12 avdrag fra og med januar 2024.

Selskapet viser til Sveriges tiltak i forbindelse med coronapandemien, som ga bedrifter adgang til å utsette skattebetalinger. Tiltakene er senere blitt forlenget på grunn av den generelle økonomiske situasjonen og usikkerheten i strømmarkedet, heter det.