<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aktiviteten stuper

Meta-eide Threads har allerede over 100 millioner aktive brukere og gjør at aktivteten på Twitter faller. 

Publisert 10. juli 2023 kl. 18.05
Oppdatert 10. juli 2023 klokken 18.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
FLYKTER: Twitter mister brukere.  Foto: AFP

Twitter sin trafikk har fått seg en kraftig knekk etter at den konkurrenten Meta lanserte Threads. På en uke har plattformen har nå flere enn 100 millioner bruker og vokser som et uvær. 

«Threads nådde 100 millioner brukere i helgen. Det er hovedsakelig organisk etterspørsel, og vi har enda ikke satt i gang mange kampanjer ennå. Jeg kan ikke tro at det bare har gått 5 dager», sa Meta-sjef Mark Zuckerberg i en melding mandag.

Til sammenligning nådde ChatGPT 100 millioner brukere på to måneder. 

Ifølge Similarweb, som har spesialisert seg på webanalyse, var netttrafikken til Twitter ned 5 prosent de første to dagene Threads var tilgjengelig sammenlignet med forrige uke. Selskapet meldte at Twitter sin trafikk er ned 11 prosent sammenlignet med samme periode året før.

CNBC skriver at den sterke veksten til Threads skyldes at den er knyttet til Instagram, som eies av Meta. 

Stort vekstpotensiale 

Det fremgår av artikkelen at Metas app har fortsatt et stort vekstpotensiale ettersom den ikke har blitt lansert i Europa enda, på grunn av regulatoriske utfordringer. 

Hvis Threads klarer å beholde brukerbasen sin, kan den en reell konkurrent til Twitter, som har 238 millioner rapporterte aktive brukere. 

I løpet av helgen har Musk og Zuckerberg kastet ball frem og tilbake der Zuckerberg spottet Musks tweeting-stil og Musk kalte Zuckerberg et nedsettende navn.

Musk har også involvert sin advokat Alex Spiro og anklaget Threads for «ulovlig tilegnelse» av forretningshemmeligheter.