<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Scatec-selskap sikret 102 millioner dollar

Scatec-selskapet Release har sikret 102 millioner dollar i finansiering fra Climate Fund Managers for videre vekst.

Publisert 19. juli 2023
Oppdatert 19. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
STORAVTALE: Scatec-selskapet Release styrkes som uavhengig selskap med ny finansieringsavtale. Her adm. direktør i Scatec, Terje Pilskog, som også er styreleder i Release. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Release by Scatec har undertegnet en avtale om 102 millioner dollar i finansiering fra Climate Fund Managers (CFM) for å ytterligere akselerere sine vekstambisjoner, fremgår det av en børsmelding.

CFM vil investere 55 millioner dollar i egenkapital for en eierandel på 32 prosent i Release. Samtidig vil Scatec beholde en eierandel på 68 prosent. Det opplyses at CFM også vil gi aksjonærlån på totalt 47 millioner dollar.

Samlet tilsvarer avtalen omtrent 1 milliard kroner.

Bokfører gevinst

«Dagens transaksjon etablerer Release som et robust og uavhengig selskap, samtidig som Scatec forblir hovedaksjonær og tilbyr tjenester for å støtte Release og drive synergier i selskapets neste utviklingsfase», sier adm. direktør i Scatec, Terje Pilskog, som også er styreleder i Release.

Transaksjonen forventes fullført i slutten av tredje kvartal 2023.

Etter transaksjonen vil Release behandles som en joint venture-investering i Scatecs regnskap, som vil medføre en regnskapsgevinst på om lag 40 millioner dollar ved sluttføring av transaksjonen, opplyses det.