<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kruttsterke rater for Höegh Autoliners

Höegh Autoliners-aksjen hopper etter å ha seilet inn svært sterke rater i forrige måned. – Etterspørselen er høy, sier rederisjef Andreas Enger.

Publisert 4. aug. 2023
Oppdatert 4. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
RATEFEST: Bilskipsrederiet Höegh Autoliners seiler inn svært sterke rater i det som er et fortsatt hett marked. Her er adm. direktør Andreas Enger. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Siden september i fjor har bilskipsrederiet oppdatert markedet jevnlig ved å gi månedlige oppdateringer om fraktede volumer, oppnådde rater og lastemiks. Oppdateringene viser stadig et svært sterkt bilskipsmarked.

I juli måned oppnådde Höegh Autoliners en gjennomsnittlig netto fraktrate på 77,7 dollar pr. kubikkmeter (cbm). Brutto fraktrater var i samme periode på 88,7 dollar pr. cbm.

Netto fraktratene er opp 5,4 prosent fra måneden før, og den nest sterkeste måneden siden selskapet begynte å gi månedlige oppdateringer – kun slått av mars i år.

I en oppdatering skriver ABG Sundal Collier at det ser 15 prosent oppside i konsensus' EBITDA-estimater for tredje kvartal.

Aksjen stiger 4,3 prosent fredag og henter med det inn fallet i år. Hittil i år har selskapet gitt en totalavkastning på 2,6 prosent.

Ser høy etterspørsel

– Den positive trenden fra første halvår fortsetter i juli. Det er fortsatt høy etterspørsel fra kunder i både Asia, Europa og USA, hvilket dekker alle seilingene våre med en god blanding av kontrakts- og spotlast til sunne rater, sier adm. direktør Andreas Enger.

Rederiet fraktet 1,4 millioner kubikkmeter med last i løpet av måneden. De seneste tre månedene, altså fra mai til juli, har selskapet totalt fraktet 4,1 millioner cbm. 

«High & heavy»- og stykkgods-andelen (HH/BB) av volumer fraktet i juli var på 24 prosent, mot en andel på 25 prosent i snitt de seneste tre månedene.

«High & heavy» er – som navnet tilsier – en betegnelse på last av unormal vekt og størrelse, for eksempel anleggsmaskiner.