<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla taper i Kina

Tesla taper i det kinesiske markedet etter markant fall i etterspørselen.

Publisert 8. aug. 2023
Oppdatert 8. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
TAPER I KINA: Tesla-leveransen går ned i Kina og det er ikke på grunn av dårlig kinesisk økonomi, ifølge Bank of America-analytiker. Foto: Philip Pacheco/Bloomberg

Ifølge Bank of America taper Tesla fotfestet i Kina. 

CNBC omtalte saken først.

Elbilprodusenten opplevde måneder med god vekst i det kinesiske markedet etter prisene på Model 3 og Model Y ble satt ned i desember i fjor. 

I juli derimot falt leveransen av biler med 31 prosent på en månedlig basis. 

Bank of America-analytiker John Murphy sier den tidligere veksten var midlertidig og at juli-tallene var vel under gjennomsnittet på 80 000 for året.

Ikke forårsaket av svekket kinesisk økonomi

Kinesiske BYD er Teslas største konkurrent i Kina. BYD har i juli hatt sin sjette måned med positiv vekst av leveranser. BYD økte bil-leveransen med 4 prosent i juli. 

Bank of America-analytikeren mener dette beviser at det ikke er en svekket kinesisk økonomi som er grunnen til at Tesla-etterspørselen faller.

Priskuttene i desember førte til lagertømming for Tesla. Analytikeren mener de positive virkningen nå er over.  

Han tror at priskuttene Tesla har gjort vil føre til mindre inntekter på lang sikt. Den negative utviklingen i Kina vil fortsette inntil lanseringen av en ny lavpris-modell i 2025 eller 2026, ifølge Murphy.