<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riggaksje i ny all-time high

Oljeprisen har utover dagen dratt med seg oljeselskapene og riggaksje står i all-time high.

Publisert 11. aug. 2023
Oppdatert 11. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 362 ord
VINGLETE: Oslo Børs vaker mellom rødt og grønt på ukens siste handelsdag.  Foto: Thomas Bjørnflaten

  -   -   -   -   -  

(Saken oppdateres fortløpende gjennom børsdagen)

Oslo Børs har snudd opp og i skrivende stund er indeksen opp 0,3 prosent til 1.258,79.

Oljeprisen

Oljeprisen har snudd utover dagen, og Brent-oljen står fredag i 86,73 dollar, opp 0,4 prosent. WTI-oljen stiger 0,3 prosent til 83,06 dollar fatet.

«Energirelaterte selskaper har gjort det sterkt i det siste, godt hjulpet av solid oppgang i olje- og gassprisene. Oljeprisen, som har vært i negativt terreng hele året, er nå så vidt i pluss,» skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen.

Equinor snur, og er opp 1 prosent til 330,95 kroner. Aker BP stiger 0,2 prosent til 286,10 kroner og Vår Energi er opp 0,7 prosent til 30,95 kroner.

Bevegelser

Deep Value Driller er opp 4,4 prosent til 26 kroner, riggselskapet har med det steget over 50 prosent så langt i år og står dermed i all-time high. Fredag la DVD frem kvartalstall som viste at reaktiveringen kostet mer enn ventet.   

Riggselskapet er lastet med profilerte investorer, Harald Moræus-Hanssen er største aksjonær, mens Arne Blystad, Thor Hushovd og Aksel Lund Svindal er alle å finne høyt oppe på aksjonærlistene. 

AutoStore er ned 6,1 prosent til 22,16 kroner. Investtech går hver uke gjennom selskapene på Oslo Børs for å se etter aksjer med dårlig statistiske odds for god avkastning. Denne uken kom blant annet AutoStore opp sammen med Nel og Nordic Semiconductor. 

Lakseaksjene viser styrke på en flat børs, sjømatindeksen er opp 1,4 prosent. 

Salmar er den mest omsatte av lakseaksjene, og stiger 1,3 prosent, Mowi er opp 1,1 prosent, Bakkafrost er opp 1,2 prosent  mens Lerøy er opp 3,7 prosent. 

Den chilenske oppdretteren Salmones Camanchaca er opp 2 prosent til 40,8 kroner. 

BioFish stiger 5,6 prosent etter å ha landet en ny leverandørkontrakt hvor de skal levere rundt 320.000 smolt.

Bilfraktrederiet Höegh Autoliners har signert en 5-års kontrakt med en stor japansk aktør for transport av anleggsutstyr fra Asia til Europa. Kontrakten har en verdi på mer enn 100 millioner dollar, tilsvarende 1,03 milliarder kroner. Aksjen er opp 0,5 prosent.

Olav Thon Eiendomsselskap har lagt frem kvartalstall som viste kraftig resultatnedgang. Aksjen er opp 1,8 prosent.

Navamedic er blant dagens tapere og faller 8,7 prosent etter sine tall for andre kvartal. Legemiddelselskapet økte inntektene, men tapene på bunnlinjen var store.