<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla-rival med Norge-skrell

Polestar opplevde et betydelig inntektsfall fra Norge i andre kvartal, men klarte fortsatt å øke inntektene globalt.

Publisert 31. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
NORGE-FALL: Til tross for et inntektsfall i Norge, opplevde Polestar fortsatt økte inntekter i andre kvartal. Foto: Stefan Isaksson

Den svenske elbilprodusenten Polestar leverte tall for andre kvartal torsdag. Rapporten avslørte et stort fall i inntektene fra Norge.

I Norge har inntektene falt betraktelig og endte på kun 13,3 millioner, sammenlignet med 54,9 millioner i samme periode i fjor, en nedgang på over 75 prosent. Totalt i første halvdel av 2023 kom inntektene inn på 31,2 millioner, en nedgang på hele 85,3 millioner kroner sammenlignet med første halvår i fjor.

Tallene viste dog et inntektshopp på 96,1 millioner fra i fjor til 685,2 millioner dollar i andre kvartal i år. På bunnlinjen satt selskapet igjen med et tap på 304,1 millioner kroner etter skatt, tilsvarende 14 cent pr. aksje.

For et år siden var resultatet etter skatt på negative 228,2 millioner dollar.

Polestar-aksjen er notert på Wall Street og er ned 27,87 prosent så langt i år.

Polestar leverte 15.765 kjøretøy i andre kvartal, en økning på 36 prosent fra året før, og totalt 27.841 kjøretøy i første halvdel av 2023.

«Vi oppnådde rekordvekst i volum i løpet av andre kvartal,» sa adm. direktør Thomas Ingenlath i en pressemelding.

«Leveransene av vår oppgraderte Polestar 2 er nå i ferd med å ta seg opp. Med Polestar 4 som forventes å starte produksjonen i november og Polestar 3 i første kvartal neste år, går vi inn i en spennende fase med høyere volum og verdi fra vårt utvidede modellspekter,» sa han videre i meldingen.