<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elbilprodusent lanserer egen smarttelefon

Elbilprodusenten Nio forventer at halvparten av kundene vil kjøpe deres nye smarttelefonen.

Publisert 21. sep. 2023
Oppdatert 21. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
BIL + MOBIL: Nio-sjef William Li (til venstre) lanserer nå en smarttelefon. Foto: Bloomberg

Den kinesiske elbilprodusenten Nio lanserte torsdag en Android-smarttelefon. I et intervju med CNBC uttaler Nio-sjef William Li at han forventer at minst halvparten av kundene vil kjøpe telefonen.

900–1.000 dollar

Smarttelefonen vil koste mellom 900 og 1.000 dollar, og det ventet at leveransene starter 28. september. Telefonen vil da være tilgjengelig for alle forbrukere i Kina, ikke bare de som eier Nio-biler.

Ifølge CNBC er Nio det første kinesiske elbilmerket med egen smarttelefon, som selskapet skal ha brukt omtrent et år på å utvikle. Flere elbilprodusenter i Kina har forsøkt å gjøre underholdning i bilen og mobiltelefontilkobling til et salgsargument.

Bilnøkkel

Mens den nye Nio-enheten ligner en vanlig smarttelefon, har den en spesiell knapp som fungerer som en nøkkel for bilen.

– Det vi ønsker å oppnå er en bilopplevelse og den emosjonelle opplevelsen vi kan gi brukerne våre, sier Li til CNBC.

Lanseres ikke i Europa nå

Nio har ingen planer om å lansere smarttelefonen i Europa på nåværende tidspunkt. Det vil først skje når markedet blir større. På nåværende tidspunkt har Nio tilstedeværelse i fem europeiske land, inkludert Tyskland.

Elbilprodusenten er ikke alene om å koble bil- og mobilproduksjon. Den svenske elbilprodusenten Polestar, som regner Kina som et viktig marked, fortalte CNBC tidligere denne måneden at de planlegger å lansere en telefon i desember.

Nio sliter med bilsalget, og lønnsomheten er lav. Aksjen har falt mer enn 50 prosent på New York-børsen det seneste året.