<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stopp i nyboligsalget rammer trelastindustrien

– Full stopp i salg av nye boliger rammer nå industrielt trebyggeri hardt, og flere bedrifter nedbemanner, sier Heidi Finstad, adm. direktør i Treindustrien.

Publisert 22. sep. 2023
Oppdatert 22. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
REAGERER: Adm. direktør Heidi Finstadi Treindustrien frykter at flere bedrifter nedbemanner. Foto: Ingar Sorensen

Nye tall fra Treindustrien viser at akkumulert salg av trebaserte byggevarer som konstruksjonsvirke og hvit trelast falt 3,4 prosent pr. august, målt i volum sammenlignet med året før.

Sammenlignet med 2019, som beskrives som et normalår før pandemien, faller akkumulert salg med hele 14,4 prosent.

For impregnert trelast økte det akkumulerte salget pr. august med 7,2 prosent målt i volum sammenlignet med samme periode i fjor. Produsentene av impregnert trelast har tidvis vært tomme på lager som følge av etterdønninger av pandemien.

– Full stopp i salg av nye boliger rammer nå industrielt trebyggeri og elementprodusentene i Treindustrien hardt, og flere bedrifter nedbemanner. Dette er viktige hjørnesteinsbedrifter i sine lokalsamfunn med unik kompetanse, som vi nå frykter går tapt. Etter hvert vil effekten av boligkrisen påvirke hele verdikjeden, fra skog til sagbruk og produsenter av bygg, sier Heidi Finstad, adm. direktør i Treindustrien, i en melding.