<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stjerneforvalter unngår Nvidia

Cathie Woods Ark-fond leter etter potensielle børsvinnere blant de mindre åpenbare selskapene. – Det er ikke sexy, men det er veldig lønnsomt. 

Publisert 26. sep. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 393 ord
TILBUDSJAKT: Stjerneforvalter Cathie Wood mener Nvdida-aksjen er for dyr.  Foto: Bloomberg

Cathie Wood, som leder Ark Investment Management, mener det finnes bedre investeringsmuligheter enn Nvidia som kan utnytte den eksponentielle veksten innen kunstig intelligens, skriver Bloomberg.

Nvidia-aksjen har forøvrig økt 180 prosent i år, etter at Woods flaggskipfond ARK Innovation ETF solgte seg nesten helt ut av selskapet i januar og på den måten gikk glipp av nesten hele oppturen. 

– Vi fokuserer virkelig på de selskapene som de fleste ikke snakker om akkurat nå, sier Wood på en investorkonferanse i München.

– Nvidia er enkelt, men det er også veldig dyrt og åpenbart, sier Wood. 

Mikrobrikkene til Nvidias brukes til med å drive AI-verktøy som ChatGPT og Alphabets Bard. Men Nvidia møter også stadig økende konkurranse for å drive datainfrastrukturen bak programmer for kunstig intelligens, hevder Wood og viser til selskaper som Amazon, Meta Platforms og Alphabet som utvikler egne brikker.

To alternativ

Men Wood fremhever imidlertid to andre programvareselskaper som er mindre åpenbare: UiPath og Twilio. 

Ifølge den profilerte teknologiinvestoren Cathie Wood har UiPath en fantastisk ledelse, og hun bemerker at selskapet, som automatiserer administrative oppgaver og interne arbeidsflyter, kan bli en plattform som alle selskaper kan bygge på. 

– Det er ikke sexy, men det er veldig lønnsomt, sier Wood. 

Mens det andre selskapet hun mener er undervurdert er Twilio, som er mest kjent for legge til rette for direkte kundekontakt for virksomheter, business-to-consumer (B2C), og som blant annet driver meldingstjenesten til Uber. Uber jobber med en AI-chatbot som vil tilby anbefalinger til kunder som skal bestille matlevering og hjelper dem med å plassere bestillinger raskere.

– I fjor hadde de 1 billion meldinger mellom forbrukere og bedrifter. Så de har all den dataen, og den øker selvfølgelig. Og nå aktiverer de den med AI, sier forvalteren. 

Lavt priset 

Både UiPath og Twilio for tiden forholdsvis lavt priset, til tross for at de har steget henholdsvis 32,5 prosent og 16 prosent på Nasdaq i år.

New York-baserte UiPath steg til mer enn 85 dollar etter børsnoteringen i 2021, men har siden stupt rundt 80 prosent siden. Mens San Francisco-baserte Twilio har falt over 85 prosent fra toppen i 2021.

Til sammen sitter de ulike Ark-fondene på UiPath-aksjer for til sammen 720,1 millioner dollar. Noe som gjør det til den nest største posten i porteføljen, kun slått av Tesla hvor de eier aksjer for til sammen 944,8 millioner dollar. 

Mens Ark-fondene eier Twilio-aksjer for til sammen 388 millioner dollar, som gjør det til det 8. største selskapet i Arks portefølje.