<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det begynner å slå sprekker

– Vi følger med på forbrukerne med lav kredittscore, hvor det begynner å slå sprekker, sier Jane Fraser, administerende direktør i Citigroup.

Publisert 29. sep. 2023 kl. 19.58
Oppdatert 29. sep. 2023 klokken 20.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
Jane Fraser, konsernsjef i Citigroup Foto: Bloomberg

Jane Fraser, administerende direktør i Citigroup, den tredje største banken i USA, har uttrykt bekymring over endringer i vanene til konsumentene med lav inntekt. Det skriver CNBC. 

– Vi følger med på forbrukerne med lav kredittscore, hvor det begynner å slå sprekker, sier hun. 

Citi-sjefen tror at de pengene innbyggerne sparte opp under covid er i ferd med å bli borte. Under pandemien pumpet den amerikanske regjeringen inn billioner av dollar inn i folks lommer for å holde liv i økonomien. I kjølvannet av dette har vi fått den mest aggressive renteoppgangen på fire tiår. 

Svekket etterspørsel

Fraser sier at hun snakker jevnlig med andre sjefer i store amerikanske selskaper og de opplever svakere etterspørsel. 

– Det er de på bunnen vi begynner å se sprekker hos. Det er en endring i kjøpsmønstre til lavere kategorier i forbruket, sier Fraser. 

Denne svekkede etterspørselen kan være godt nytt for den amerikanske sentralbanken som kjemper mot inflasjonen. Samtidig som de prøver å holde sysselsetningen oppe og bruttonasjonalproduktet skal holde seg, og dermed oppnå en myk landing.  

Fraser sier også at de vil kutte i antall ansatte og reorganisere og at dette vil bli offentliggjort ved presentasjonen av resultatene for fjerde kvartal.