<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter opptil 2.500 stillinger

Rolls-Royce vil effektivisere driften og kutter 6 prosent av den globale arbeidsstyrken.

Publisert 17. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 309 ord
KUTTER: Rolls-Royce og konsernsjef Tufan Erginbilgic.  Foto: Bloomberg

I et forsøk på å effektivisere driften vil Rolls-Royce' konsernsjef Tufan Erginbilgic de største kuttene i sin tid i sjefsstolen, melder Bloomberg. 

Det er ventet at mellom 2.000 og 2.500 ansatte vil bli berør av kuttene – det utgjør rundt 6 prosent av den globale arbeidsstyrken i selskapet, ifølge personer som er kjent med saken. 

I første omgang retter kuttene seg mot den globale arbeidsstokken, inkluderer ledelsen.

Omtrent halvparten av Rolls-Royces ansatte er i Storbritannia, mens 11.000 arbeider i Tyskland og rundt 5.500 er lokalisert i USA. 

Rolls-Royce har enn så lenge avstått fra å kommentere saken. 

Erginbilgic som har satt i gang en stor omstrukturering i selskapet, intensiverer ved dette hele prosessen. Han fra før av byttet ut flere sentrale lederstillinger, blant annet sjefen for datterselskapet som arbeider med sivile flymotorer. Og han har i tillegg hentet inn gamle kjente fra tidligere arbeidsplasser for å bidra til å totalrenovere selskapet – blant annet Nicola Grady-Smith som han jobbet sammen med i oljeselskapet British Petroleum (BP).

Aksjekursen doblet

I begynnelsen av året beskrev Erginbilgic selskapet som en «brennende plattform», men han har likevel klarte å mer enn doble aksjen i løpet av året, ettersom etterspørselen etter å reise langt har tatt seg opp betydelig etter pandemien og Rolls-Royce er den eneste leverandøren som leverer motorene til store fly som Airbus A350, skriver Bloomberg.

Rolls produserer motorer for de største kommersielle flyene og tjener penger basert på antall driftstimer, i tillegg til lukrative servicekontrakter.

I tillegg til å hente gamle kjente, har Erginbilgic også engasjerte konsulenter som kan gi råd om effektivisering av organisasjonen. Sist gang selskapet gjennomførte store kutt var i begynnelsen av pandemien, da fly over hele verden i stor stil ble satt på bakken. 

I år har det derimot gått vesentlig bedre og kontantstrømmen har økt raskt. Dermed har også selskapet fått nedbetalt gjeld, samtidig som at rentene har økt. Ifølge en rapport fra Bloomberg Intelligence kan den raske gjeldsreduksjonen føre til at Rolls-Royce får en oppgradert kredittvurdering.