<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frp om Vestre-saken: – Ukultur i regjeringen

Frp-nestleder Hans Andreas Limi reagerer kraftig på at det har dukket opp nok en habilitetssak i Støre-regjeringen.

Publisert 20. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
Frp-nestleder Hans Andreas Limi reagerer kraftig på nok en habilitetssak i regjeringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Det begynner mer og mer å tegne seg et bilde av en ukultur som går helt opp i partiledelsene i regjeringspartiene og vitner om en statsminister som ikke har kontroll på mannskapet sitt, sier Limi.

Han reagerer kraftig på at en venn av næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) fikk midlertidige lederstillinger i hans departement mens han var statsråd.

Vestre legger selv til grunn at han har vært inhabil eller nær grensen til inhabil i disse beslutningene. Han har forklart at han ikke ble informert om utnevnelsene slik at han kunne vurdere sin egen habilitet.

– Dette er nok et bevis på at det er manglende forståelse og respekt for spilleregler, som igjen bidrar til å svekke tilliten til vårt politiske styringssystem. Nå er begge nestlederne i Arbeiderpartiet involvert i habilitetssaker, noe som viser dårlig dømmekraft og manglende respekt for habilitetsregelverket, sier Limi.

NTB