<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs anbefaler flere aksjer innen kunstig intelligens

Goldman Sachs trekker frem flere asiatiske selskaper som kan tjene på utbredelsen av kunstig intelligens.

Publisert 26. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 283 ord
EN AI-FAVORITT: Alibaba, her representert ved  styreformann Joe Tsai, er en av AI-favorittene til Goldman Sachs. Foto: Bloomberg

De amerikanske myndighetenes nylige begrensninger på eksport av AI-brikker har lagt en viss demper på markedet. Likevel er analytikerne i Goldman Sachs fortsatt optimistiske.

«Mens investorsentimentet rundt AI har vært svakere i det siste, spesielt etter de nye amerikanske reguleringene, mener vi at global konkurranse kan gjøre introduksjonen av kunstig intelligens i store industrier til et hovedfokus», skriver investeringsbankens analytikere, ledet av Daiki Takayama, i et notat, ifølge CNBC.

Asia

Goldman Sachs er særlig optimistisk med tanke på Asia.

«Vi tror AI er på et tidlig stadium av rask markedsekspansjon, og vi er optimistiske med tanke på de tilhørende verdikjedene som den neste store tingen for teknologien i Asia», skriver analytikerne.

Daiki Takayama viste til Taiwan Semiconductor Manufacturing Companys forventning om en 50 prosent årlig vekstrate i inntektene fra AI i perioden 2022 til 2027. Selskapet er på Goldmans liste over aksjer de har tro på, ettersom de er «godt posisjonert for å fange opp AI-megatrenden de kommende årene».

Ifølge CNBC opererer Goldman Sachs med en liste – conviction list – over aksjer de har tro på i tiden fremover. Selskapene tilhører to kategorier: de som gjør AI mulig, og de som benytter seg av AI.

Aksjer som muliggjør AI

I tillegg til Taiwan Semiconductor inkluderer Goldmans den kinesiske teknologigiganten Hon Hai Precision Industry og den japanske elektronikkprodusenten Ibiden. Apple-leverandøren Hon Hai - også kjent som Foxconn - gjennomgår for tiden skattekontroller og undersøkelser fra kinesiske myndigheter angående bruken av deres landområder. Goldman Sachs er likevel positiv til aksjen.

AI-styrte selskaper

Goldmans liste over favorittaksjer i denne kategorien inkluderer kinesiske Envicool, det japanske videospillselskapet Bandai Namco Entertainment og japanske Keyence.

Når det gjelder aksjer som tilhører begge kategoriene trekker Goldman Sachs frem de kinesiske teknolotigigantene Alibaba og Baidu.