<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dobling fra Hexagon

Hexagon Composites nær doblet driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) fra 68 til 124 millioner kroner i tredje kvartal.

Publisert 9. nov. 2023
Oppdatert 9. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 262 ord
FOSSER FREM: Adm. direktør Jon Erik Engeset i Hexagon Composities. FOTO: Iván Kverme

 

Hexagon Composites, som i første rekke produserer gasstanker av kompositt og tilhørende systemer, leverte en omsetning på 1,25 milliarder i kvartalet. Det tilsvarer en økning på vel 16 prosent fra samme periode i fjor. 

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 124 millioner kroner, med en tilhørende margin på 10 prosent. 

Det er spesielt i det største forretningsområde, Hexagon Agility, at en marginforbedring kommer til syne. Segmentet omsatte for 1,1 milliard med en tilhørende EBITDA på 125 millioner kroner.

– Vår Hexagon Agility-virksomhet leverte høy omsetning og forbedret operasjonell effektivitet i kvartalet. I kombinasjon med justerte priser resulterte dette i forbedrede EBITDA-marginer, sier adm. direktør Jon Erik Engeset i Hexagon Purus. 

Svakere fra Ragasco og Digital Wave

Ser man derimot på de to andre forretningsvirksomhetene, Hexagon Ragasco og Hexagon Digital Wave, blekner bildet. Ragasco og Digital Wave fikk en EBITDA på henholdsvis 3 og -5 millioner kroner.

Segmentene representerer for øvrig en liten andel av selskapets inntekter - rundt 11,5 prosent i kvartalet.

«Hexagon Ragasco's resultat ble påvirket av sesongmessig lavt salgsaktivitet og sommerproduksjonsstans, mens Hexagon Digital Wave hadde relativt svake resultater, hovedsakelig knyttet til timingen av salg», heter det i rapporten.

– I løpet av kvartalet initierte vi også en strategisk gjennomgang av Hexagon Ragasco, et selskap vi har eid i over 20 år. Det har en spennende vekstpipeline, og vi ønsker å evaluere om selskapets fulle potensiale best kan realiseres internt eller eksternt i Hexagon Group, sier Engset.

Hexagon Composites

(Mill. kr)3.kv./233.kv./22
Driftsinntekter12521080
EBITDA12468
Resultat før skatt−173−12

Hexagon Composites har som mål å nå en omsetning på 6 milliarder kroner i 2025, med en EBITDA-margin på 15 prosent.