<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nvidia planlegger å sende tre nye kort til Kina

Nvidia skal ifølge Reuters planlegge å selge tre nye typer AI-kretskort til Kina, til tross for tidligere blokkeringer fra USA.

Publisert 9. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
PRØVER IGJEN: Nvidia forsøker å opprettholde andelen i det kinesiske AI-markedet, til tross for eksportutfordringer.  Foto: Dreamstime

Nvidia skal ifølge Reuters planlegge å lansere tre nye grafikkort som skal selges til Kina. Det kommer bare noen uker etter at USA blokkerte salget av to av selskapets mest avanserte AI-kort og selskapets beste spillkort til kinesiske selskaper.

Nvidia har frem til nå hatt cirka 90 prosent av det kinesiske AI hardware-markedet på vel 7 milliarder dollar.

Den kinesiske internettkjempen Baidu plasserte nylig en betydelig bestilling fra Huawei, med bakgrunn i at kommende eksportrestriksjoner for amerikanske kretskortprodusenter kan stikke kjepper i hjulene for Nvidia. 

Eksportvennlige kort

Reuters viser til nyhetsformidleren STAR Market Daily, som skal ha snakket med kilder som er kjent med saken, som skriver at brikkene heter HGX H20, L20 PCIe og L2 PCIe, og at Nvidia kan lansere dem tidligst 16. november. Nvidia har på sin side ikke kommentert saken.

Nvidia uttalte i oktober at USAs nye eksportrestriksjoner vil hindre selskapet i å selge A800 og H800-kortene, som er selskapets mest avanserte kort til bruk i kunstig intelligens. Begge kortene ble lagd for det kinesiske markedet, og var tilpasset til å opprettholde tidligere eksportrestriksjoner.

En av selskapets beste nye grafikkort til spill, L40S-kortet, ville ifølge selskapet også bli påvirket.

Den 24. oktober sa Nvidia at disse begrensningene ville tre i kraft umiddelbart, da amerikanske myndigheter hadde fremskyndet den opprinnelige fristen.