<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luksusklokke-prisene faller – laveste på to år

Siden pristoppen i april 2022 er fallet enormt.

Publisert 14. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
FÆRRE KJØPERE: Det er ikke like mye «hype» rundt luksusklokkene nå som da det var pandemi. Her to Rolex-klokker. Foto: Bloomberg

Prisene for brukte Rolex og Patek Philippe-klokker falt i oktober til det svakeste på to år.

Økt tilbudsside er noe av forklaringen for den dalende etterspørselen, skriver Bloomberg. Avisen har en indeks som sporer prisene for de 50 mest omsatte klokkene etter verdi på annenhåndsmarkedet, og den falt 1,8 prosent i måneden som gikk.

Indeksen er nå ned 42 prosent fra toppen i april 2022, og dermed på sitt laveste siden 2021.

Under pandemien skjøt nemlig etterspørselen etter luksusklokker til værs på bruktmarkedet. Klokkesamlerne har imidlertid tatt en pause i shoppingen nå som nå som rentene har begynt å bite mens inflasjonen fortsatt er høy.

Antallet klokker på bruktmarkedet har steget med 5 prosent siden august, og antall dager det tar å selge en klokke har økt med 8 prosent i samme tidsrom, viser data fra Subdial.

– Med flere klokker tilgjengelig til en bredere prisspredning, ser vi at folk senker prisene for å prøve å få til et salg inn mot høytiden, sier medgründer Christy Davis.

Det er Patek Philippe-klokkene som har falt mest i pris, med en nedgang på 2,3 prosent i oktober. Det er ned 47 prosent siden toppen i april 2022.

Rolex-klokkene har blitt 1,5 prosent billigere på bruktmarkedet, og er ned 27 prosent siden pristoppen.