<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det er synd på REC Silicon

REC Silicon skal gjenåpne Moses Lake som planlagt. Timingen kunne ikke ha vært verre.

Publisert 15. nov. 2023
Oppdatert 15. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord

 

REC Silicon faller 1-2 prosent på Oslo Børs onsdag i kjølvannet av rapporten som viste en omsetning på 35 millioner dollar i tredje kvartal, og et driftsresultat før av- og nedskrivninger på minus 18 millioner dollar.

Samtidig kunne selskapet opplyse om oppstart av silisiumproduksjon fra Moses Lake i november, noe som er i henhold til tidligere annonserte planer.

– Dette er det positive i rapporten, men det er synd på REC Silicon, sa aksjekommentator Karl Johan Molnes på Børsmorgen onsdag.

– Det er overkapasitet på alt som er av solutstyr, og dette ser ut til å fortsette. Jeg vet ikke hvorfor de skal starte opp fabrikken en gang, når prisene er på «rock bottom.» Sluket er ikke bunnløst for Hanwha heller. Dessuten skal REC Silicon ha minimumspriser, og de kan de ikke betale hvis spotprisene er helt i kjelleren, fortsatte han.

På den positive siden trakk Molnes også frem den gunstige finansieringen fra sør-koreanske banker – med garantier fra morselskapet.