<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Øker i Höegh Autoliners

Folketrygdfondet plukker opp aksjer for vel 400 millioner kroner i Höegh Autoliners etter at Maersk solgte seg ut.

Publisert 1. des. 2023
Oppdatert 3. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
DOBLER I HÖEGH AUTOLINERS: Adm. direktør Kjetil Hougi Folketrygdfondet. Foto: Ivan Kverme

 

Etter 15 års medeierskap er den danske rederigiganten A.P. Møller-Maersk helt ute av Höegh Autoliners.

Den danske storeieren solgte mandag totalt 20 millioner aksjer til kurs 90 kroner. Sluttkursen var 92,45 kroner, og det var dermed nesten ingen rabatt å snakke om. Det kan tyde på at det var mange som var interessert i Höegh-aksjer.

Blir nest størst

Nå viser ferske aksjonærlister at Folketrygdfondet har benyttet muligheten til mer enn å doble sin posisjon. Fondet kjøpte 4,5 millioner aksjer for 405 millioner kroner.

Med det øker fondet beholdningen sin med 121 prosent og blir soleklart nest største eier i bilskipsrederiet, kun slått av Leif Höegh & Co. som står oppført med 41,55 prosent etter å ha solgt seg ned tidligere i år.

Det var i mai Leif Höegh & Co. kvittet seg med 12,25 millioner aksjer – rundt 6,4 prosent av alle aksjene i selskapet – til en kurs på 62,50 kroner og kunne innkassere 765,6 millioner kroner.

Fondet eier nå totalt aksjer for 733 millioner kroner, tilsvarende en eierandel på 4,3 prosent. Aksjekursen er noe ned fra kjøpsprisen og sluttet fredag på  89,40 kroner, opp 2,4 prosent fra dagen før.

Vil ikke kommentere

På de neste plassene på aksjonærlisten i Höegh Autoliners følger Clearstream Banking, Goldman Sachs International og State Street Bank and Trust Company med henholdsvis 2,58, 2,46 og 2,36 prosent.

Folketrygdfondets kommunikasjonskonsulent Marius Brevik vil ikke si noe om handelen i Höegh Autoliners-aksjen:

«Av markedsmessige hensyn kommenterer vi ikke bevegelser i porteføljen», skriver han i en epost til Finansavisen fredag kveld.