<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen og Fredly dumper alt i tre aksjer

De to største bjellesauene på Oslo Børs har solgt alt i tre aksjer. 

Publisert 5. des. 2023
Oppdatert 5. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 388 ord
SOLGT: Arne Fredly og Øystein Stray Spetalen har solgt seg helt ut av tre aksjer. Foto: Iván Kverme/Eivind Yggeseth

     

Kjendisinvestorene Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly må finne seg i at deres transaksjoner på børs følges med lupe.

Nå har de begge, sammen med storhandlerne Ketil Skorstad og Svend Egil Larsen, gjort større endringer i sine eksponeringer.

Ifølge aksjonærlister på Holdings, Infront og TekInvestor har Spetalen solgt alle sine resterende aksjer i Höegh Autoliners. Aksjen har hatt en heftig utvikling på børs den seneste tiden og er opp 280 prosent siden nyttår i fjor. Siden i sommer har aksjen steget over 50 prosent.

Spetalen har ifølge TekInvestor solgt nær 35.000 aksjer i selskapet i dag. Tar vi utgangspunkt i kursen i dag på 88 kroner gir det en salgssum på like over 3 millioner kroner. Ifølge Holdings har han ligget inne med aksjer i selskapet siden mai i år, og kan dermed ha sopet med seg rundt 40 prosent avkastning.

Med dagens utbytte gir Höegh Autoliners en direkteavkastning på 18 prosent. Men det kan bli mer skal vi tro konsernsjefen. 

– Balansemessig befinner oss i en fenomenal situasjon, sier adm. direktør Andreas Enger til Finansavisen etter det han karakteriserer som et «eksepsjonelt kvartal».

Bjellesauen fra Bygdøy gir seg imidlertid ikke med det. Han har også solgt 100.000 aksjer i Hexagon Composites – en langt mer volatil aksje. Kursen i dag på 26,10 kroner gir en totalsum på salget på 2,6 millioner kroner.

Fredly selger

Monaco-baserte Arne Fredly har også gjort endringer i porteføljen de seneste dagene. Ifølge Holdings har han solgt alt i Entra. 

Han startet å øke eksponeringen mot Entra i midten av september på på rundt 98 kroner. Deretter startet nedsalget 8. november og er nå helt ute ifølge den svenske aksjonærtjenesten. I dag står aksjen i 104,30 kroner – rundt 6 prosent over kursen i september.

Svend Egil Larsens Selaco har også gjort endringer i sin portefølje. Han har solgt rundt 24.000 aksjer i Energeia og eier nå 2.554 aksjer. 

Han har også halvert eksponeringen mot Arctic Fish. Aksjen har stupt den siste tiden og er ned 20 prosent de siste dagene.

Ketil Skorstad har gjennom Tigerstaden solgt seg ned i Sparebanken Sør og eier nå 0 aksjer, ifølge TekInvestor. Aksjen har steget 11 prosent de siste par ukene.

Aksjonærlistene viser i hovedsak endringer tre dager etter handelen er gjennomført, såkalt T+2 dager. Endringene kan stamme fra kjøp og salg, men også andre transaksjoner som utlån til shorting.