<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buffett kjøper på prisfall – laster opp for 6,2 milliarder

Occidental Petroleum fortsetter å være en av Buffetts store oljealibi, og nærmer seg Chevron i porteføljen. 

Publisert 14. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
KJØPER: Warren Buffett fortsetter å laste opp i Occidental.  Foto: AP Photo

Warren Buffett fortsetter oppkjøpet i Occidental Petroleum.

Hans investeringsselskap Berkshire Hathaway har kjøpt aksjer til en verdi av nesten 590 millioner dollar – 6,2 milliarder kroner – i Occidental Petroleum denne uken.

Det skjer etter at det Texas-baserte oljeselskapet kjøpte den private aktøren CrownRock, som opererer i Permian-bassenget, i det som ble en av årets største energitransaksjoner. Oppkjøpet var på hele 130 milliarder kroner

Buffett utnytter dermed et stort fall i oljeprisene på hele 20 prosent siden slutten av oktober. Den gang handlet Brent-oljen rundt 93 dollar fatet, mens den i dagene Buffett har brukt på å handle Occidental-aksjer, har falt så lavt som 72 dollar. 

Chevron er fremdeles Berkshires største eksponering mot olje med en verdi på 18,6 milliarder dollar, men Occidental nærmer seg med 13,8 milliarder i verdi. 

Støtter kjøpet

De ferske aksjekjøpene gjort av Berkshire ble gjort i fem deler etter at oppkjøpet ble kunngjort 11. desember, ifølge en regulatorisk innmelding. Berkshire har jevnlig kjøpt Occidental-aksjer i løpet av de siste tre årene og er nå selskapets største aksjonær med en eierandel på litt over 27 prosent.

Vicki Hollub, adm. direktør i Occidental, trengte ikke Buffetts hjelp for å finansiere CrownRock-oppkjøpet, men Berkshires kjøp denne uken vil sannsynligvis bli sett på som et tegn på å støtte avtalen.

Berkshire investerte først i Occidental i 2019 for å finansiere deres kjøp av Anadarko Petroleum til 55 milliarder dollar. Hittil i år er Occidental-aksjen ned 7,3 prosent.