<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tre toppvalg for 2024: Gir oppside på 108 prosent

Jefferies har sett på hvilke aksjer som kan gjøre det spesielt sterkt i det kommende året. Tre av dem har en potensiell oppside på over 60 prosent.

Publisert 18. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
ENORM OPPSIDE: Jefferies mener Prudential-aksjen kan mer enn doble seg i året som kommer. Foto: Bloomberg

Meglerhuset oppgir at de selv er «klare til å slå til» på aksjene. En sterk kontantstrøm og et attraktivt risk/reward-forhold er viktige faktorer hos selskapene, skriver CNBC.

Det britiske forsikringsselskapet Prudential er blant Jefferies' toppvalg. I 2023 har aksjen falt 23 prosent, men neste år vil trenden snu, mener meglerhuset.

Særlig har selskapet gjort det sterkt i Asia, der Hongkong-salgene har styrket seg markant etter at grensene ble åpnet igjen etter pandemien.

«Vi forventer at vekstmomentet vil fortsette i 2024. Spesielt forventer vi at oppdemmet etterspørsel fra perioden med pandemirestriksjoner vil bli erstattet av strukturell grenseoverskridende salgsstrømmer, drevet av behovet for at kinesiske forbrukere diversifiserer sine eiendeler og valutaeksponeringer», skriver analytikerne.

Prudential-aksjen omsettes mandag for 867 pund, mens Jefferies har satt kursmålet på hele 1.800 pund – noe som gir en oppside på hele 108 prosent.

Meglerhuset ser også med optimistiske øyne på investeringsbanken Standard Charter, som de mener vil vise et godt inntektsmomentum i 2024. Banken har gitt en oppside på over 70 prosent på aksjen, ifølge CNBC.

Den franke halvlederleverandøren Soitec trekkes også frem som et toppvalg. Aksjen har steget 9 prosent hittil i år, og Jefferies gir aksjen en potensiell oppside på over 60 prosent.