<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Man har liksom brukt 20 år på å oppdra Røkke

Stemningen har blusset opp i Solstad Offshore. Aksjekommentator Karl Johan Molnes tar oss tilbake til Norway Seafoods-sagaen for 20 år siden.

Publisert 18. des. 2023
Oppdatert 18. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 259 ord

Aksjonærkrigen i Solstad Offshore ble et tema da Finansavisens aksjekommentator Karl Johan Molnes var tilbake i Børsmorgen-studio mandag.

– Det er ganske unikt at man skal slåss om noe som har ligget nede i ti år, innledet han.

– Kan godt gi folk en god deal

Det viktigste for bankene i restruktureringer er ifølge Molnes at verdier blir best mulig ivaretatt, og at «alt blir tatt.» De må få fortsette «extend and pretend»-spillet der de forlenger og skyver på tapene.

– Du kan godt gi folk en god deal, men den kan ikke være så god at du kan gå i banken og tjene én milliard kroner uken etterpå, sa han og trakk frem Norway Seafoods-sagaen som varte i flere år fra 1999 til langt ut på 2000-tallet.

– Man har liksom brukt 20 år på å oppdra Røkke etter at han kjøpte Norway Seafoods av børs. Uken etter solgte han halvparten av selskapet til samme pris som han kjøpte hele for. Sånn kan du ikke gjøre det, la Molnes til.

– De må ha snakket sammen

Kommentatoren karakteriserte det som «litt spesielt» at Sveaas ikke en gang har blitt spurt om å være med på den foreslåtte restruktureringsplanen i Solstad Offshore, og viste til at Eksfin-sjefen Tone Lunde Bakker tidligere ledet Swedbank Norge, bankforbindelsen i det Sveaas-dominerte rederiet Viking Supply Ships som også har vært gjennom en restrukturering.

– De må jo ha snakket sammen når Sveaas gjør dette, sa Molnes.