<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bernsteins tech-favoritter for 2024

Bernstein har sett inn i spåkulen og forventer at folks komfort vil drive aksjer om Uber og Grabs videre oppover på børsen i 2024, i tillegg vil giganter som TSMC og Nvidia vil fortsette å styrke seg. 

Publisert 19. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 470 ord
KOMFORTABELT: Folk liker bekvemmelighet, noterer Bernsteins analytikere seg som har satt Uber som en av sine toppvalg for 2024.  Foto: Bloomberg

Bernstein har sett gjennom papirene sine og plukket ut favorittene sine for 2024 innen teknologisektoren. Dette er aksjer som kan ha litt momentum og som har mer å gå på, skriver CNBC.

Det første selskapet som meglerhuset vil anbefale er drosje- og matleveringselskapet Grab. Aksjen har falt litt tilbake i år, men er opp nesten 5 prosent det seneste året. Bernstein-analytiker Venugopal Garre har aksjen som sitt toppvalg innen teknologisektoren for neste år. 

«Generelt sett mener vi at risiko-reward-profilen for Grab er gunstig,» skriver Bernstein analytikeren og gir selskapet et kursmål på 4,10 dollar pr. aksje. Det tilsvarer en oppside på nesten 30 prosent. 

Han er likevel ikke den analytikeren som er mest optimistiske på Grabs vegne, for både Goldman Sachs, Jefferies og Morgan Stanley tror aksjen kan vokse vesentlig mer og har satt kursmål på henholdsvis 5,05, 5,00 og 4,80 dollar pr. aksje, som alle tilsvarer en oppside på mellom 50 og 60 prosent. 

– En fenomenal virksomhet

Et annet selskap som har pekt seg for Bernstein-analytikerne er Broadcom, som er blitt enda mer attraktive etter oppkjøpet av VMWare, mener meglerhuset. 

– Dette er en fenomenal virksomhet, sier analytiker Stacy Rasgon om halvlederselskapet.

– Broadcoms aksje har historisk vist seg å gi sterke avkastninger etter avtaler er blitt fullført, legger han til. 

Rasgon påpeker også at selskapet er blant de få «ekte» AI-selskapene , og det står for rundt 25 prosent av inntektene for selskapet. Kursmålet er satt til 1.150 dollar pr. aksje, som tilsier at han ser en svak oppside i aksjen som har steget over 25 prosent de seneste to ukene og 88 prosent hittil i år. 

Det er likevel ikke Broadcom-aksjen Rasgon har som favoritten sin, for det er Nvidia, hvor han tror aksjen kan stige ytterligere 40 prosent mer etter å ha steget nesten 250 prosent hittil i år. 

Lønnsom levering

– Fra kontantforbrenning til kontantoppbygging – Uber er nå et ekte selskap, sier analytiker Nikhil Devnani.

Bernstein anser fortsatt Uber som et vekstselskap, med muligheter til å ta ytterligere markedsandeler innen levering og samkjøring. I tillegg liker Devnani veksten selskapet har i den frie kontantstrømmen, som han mener er overbevisende.

– Levering viser seg å være vedvarende, og er i økende grad lønnsomt – folk liker bekvemmelighet, sier Devnani. 

Uber-aksjen er opp over 140 prosent i år, men analytikeren mener at selskapet vil være i form til å betale ut betydelige beløp over tid, på grunn av selskapets organisk kontantbygging og andre inntektsgivende eiendeler, skriver CNBC.

Til tross for den optimistiske tonen fra Bernstein, er de likevel langt fra å være de største optimistene rundt Uber. For både JP Morgan og Oppenheimer ser en betydelig oppside med kursmål på henholdsvis 76 og 75 dollar pr. aksje, som tilsvarer en oppside på henholdsvis 23 og 21,5 prosent 

I tillegg anbefaler Bernstein den kinesiske handelsplattformen PDD og den taiwanske tech-giganten Taiwan Semiconductor (TSMC), hvor meglerhuset ser en oppside på henholdsvis 15 og 28 prosent.