<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åpen for høyere eierskap for Kistefos

Kreditorer i Solstad kan støtte en ny plan der både Aker og Kistefos fortsetter som betydelige eiere.

Publisert 19. des. 2023
Oppdatert 19. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
NY VENDING: Kreditor i Solstad kan støtte en ny plan der Christen Sveaas og Kjell Inge Røkke fortsetter som betydelige eiere. Foto: Iván Kverme

Kistefos med Christen Sveaas i spissen flagget i går over 18 prosent i Solstad Offshore. Senere kom det en melding om at datoen for generalforsamlingen, som Kistefos på om, er utsatt i samråd med nettopp Kistefos.

Nå pågår det samtaler mellom Solstad, Kistefos og Aker om et mulig forlik i stedet, skriver DN.

DN forstår at de to store kreditorene, DNB og statlige Eksfin (Eksportfinans Norge), også er knyttet inn i arbeidet med å finne en minnelig løsning mellom partene.

En kilde med innsikt i samtalene bekrefter overfor DN at DNB har uttrykt vilje til å støtte ulike eierkonstellasjoner utover den foreslåtte refinansieringsplanen, der Aker blir en svært dominerende eier på bekostning av andre aksjonærer. I slike prosesser er det vanlig at DNB og Eksfin samarbeider som en samlet kreditorgruppering.

«I klartekst: Derfor kan man legge til grunn at både DNB og Eksfin har sagt at de kan støtte en refinansiering der både Aker og Kistefos fortsetter som betydelige og industrielle eiere. Det kan innebære at Aker får en mindre andel av egenkapitalinnsprøytingen enn planlagt, og Kistefos og andre aksjonærer en større andel,» skriver DN.